2011-08-29
 04:06:54

San Francisco!

Idag har jag varit i den stora och vackra staden San Francisco! Gud så vackert där är!
Jag tog the ferry from Lakspur det tog ungefär 30 min in till the ferry building in San Francisco. Vägen dit var också fantastisk! när jag väl anlände vid the ferry building skinade solen, men temperaturen är ju inte alls densamma inne i San Francisco som i San Rafael det skiljer runt 10 och även ibland 20 grader celcius. När jag kom ut på framsidan av det ferry building och som sagt letade som en galning efter den polska tjejen Oliwia, Gick en KÄNDIS FÖRBI MIG!!! fattar ni? jag fick se en kändis? och har bara varit här i 3 veckor!! hahah galet f*n att jag inte kommer ihåg vad han heter.
Så jag nämnde typ hela tiden detta för oliwia! haha .. sedan gick vi runt lite i staden, och J*vlar vilka hills de har här! värsta motionen man får! man behöver verkligen inte gå till gymmet efter en runda i San Francisco. men vi trippade som sagt vidare runt i staden. Jag gick såklart in i The body shop och en kille som jobbade där kom då fram till mig och frågade vart jag kom ifrån? aha såg jag så turistig ut?.... sen jämförde jag priserna här och i förhållandet till i Sverige! och det är en stor skillnad! typ halva priset...
Alla i USA är så trevliga, de är mer öppna i sindet och är mer hjälpsamma!
Det har varit en super bra dag här i San Francisco och jag är så glad för att få uppleva det! bor ju bara 20 min härifrån med bi,l så det var kul att äntligen få se staden, the golden gate bridge samt alcatraz. Jag var även inne och köpte en present till J som snart fyller 10! så det känns bra att det är gjort. Nu behöver jag inte stressa mig igenom alla lekaffärer!
Problemet som kan uppstå nu när man äntligen är i USA, är att Victoria's secret finns i varenda stad!  och jag köper ju såklart alltid något!!! så nu är jag fattig igen! jag måste behärska mitt victoria's secret beroende!
Efter lite taco Bell i magen var jag som nöjdast och jag började vända huvudet hemåt! så påväg mot the ferry building, bestämde jag mig såklart för att ta bussen istället. Varför jag fick för mig det, vet jag inte? men jag stod och tittade ned i kartan på the mission street och en dam kom fram till mig och frågade om jag behövde hjälp. Så trevliga amerikanare är! helt otroligt liksom! så hon berättade för mig och Oliwia vart vi skulle gå för att hitta den närmsta bussen som så också skulle passera The golden gate bridge!
Det som är så typiskt i San Francisco är THE FOG, men jag hade ju sån tur när jag kom till the ferry building att det ingen fog fanns! men när jag satte mig på bussen och vi kom en bit in i San Francisco blev det bara kallare och kallare och när vi äntligen hade kommit fram till the golden gate bridge var allt man såg dimma och lite av bron. Men det var fortfarande vackert att se, men väldigt kallt! så jag hade ju även hemifrån förberett mig på att det skulle bli kallt i Franc. så jag packade ner en myströja och jag hade jeans på mig! Men tror ni inte då att det blir skita varmt när man då kommer tillbaka till San Rafael? HAHAHA jag skojar inte det var jobbigt att bara gå de 5 min hem från busstationen! haha såååå varmt! och vilken omställning.
Det har varit helt amazing och jag fick ju även se en kändis, how cool isn't that ? innan jag åkte till USA, sade jag att jag skulle ha sett en kändis innan jag åkte hem, så det kan jag pricka av på min lista!
Om ni någonsin kommer till USA, åk till San Francisco! där är så vackert och alla människor är så underbara och originella.
Här är lite bilder från idag!
'
2011-08-28
 00:23:23

ÅÅÅH vad jag älskar USA!

tänk att jag snart har varit i USA i en månad! så sjukt! tiden går så himla fort.
Igår var jag och badade med min Hostfamily i ett utomhusbassäng. Som jag har saknat simningen och det gick verkligen först upp för mig igår. Så nu ska jag ta tag i detta, vilket betyder att det typ blir gymet el spinning, yoga och simning varje dag för mig! Tänk bara det att kunna få simma utomhus varje dag. Jag kan ju verkligen inte klaga på hur underbart här är och vädret är ju bara perfekt! mellan 27-40 grader varje dag och såklart inga moln på himlen! Kan det bli bättre?
Sedan på kvällen (igår) körde jag till typ det rikaste området här i Bay area dvs i ROSS. Tydligen så är Reese Witherspoon här ganska ofta, då hennes bästa kompis som precis flyttade från L.A bor här! haha galet. Nej men jag körde helt ensam i mörkret till Ross! Det var faktiskt ganska läskigt, men som sagt så klarade jag det efter ett par felkörningar! OUPS.... 
Det blev en super bra film och lite mys i Det finaste och största huset jag någonsin har sett! det var helt magiskt! Deras Källare där vi kollade på film var lika stort som mitt hus hemma i Sverige!  jag tillbringade som sagt kvällen med den nya svenska au pairen, Tina och husets förra au pair Hanna! två jätte trevliga tjejer! vi såg burlesque en super bra film!
Idag har jag gått runt lite i stan och hittade även till matäffären, duktiga mig! Så nu har jag laddat upp för en filmkväll med bland annat Ben & Jerry! så mysigt vi ska ha det!.
Köpte även filmen: the backup plan, hoppas den är bra!
Nu ska jag dra till gymet och poolen! och kanske sola lite ;) och imorgon blir det San Francisco! I can't wait.
Jag är jätte orolig för mina vänner som bor i New York och Boston! Hoppas inte att Irene slår till så hårt! Take care! <3
2011-08-25
 18:58:35

Swedish Pancakes!

ÅÅh så vann man barnens respekt imorse när man lagade (enligt dem) Sveriges godaste pannkakor! HAHAH så gulliga.
Sedan frågade flickan om inte jag skulle ha en, så hon skrev en lapp på två pannkakor till mig! Jag blev så glad!
Nu sitter jag och kollar på kartan över San Fransisco Bay area, så förhoppningsvis lär jag mig området snart. Jag ska även (om mamman nu hinner) ut och köra ikväll och kanske träffa en au pair( som bor 3 min ifån mig) på Starbucks! Har faktiskt inte varit där än.
Imorgen har jag lovat att baka med barnen....







Grannens konstiga träd!
2011-08-25
 03:48:51

earthquakes ?

23:50 igår natt hade vi en liten Jordbävning här i San Rafael. Det var ingen stor men den låg ändå på 3.6.
Dagen efter hörde man även om ännu en jordbävning inne i San Fransisco. Så det känns lite läskigt och vem vet det kanske kommer fler? Nej jag kan inte gå och vara rädd! tydligen så är där hela tiden jordbävningar här i området, men det är dock inte så ofta man känner av dem. Vilket är tur!
Just nu är jag klar för dagen, så jag sitter såklart på mitt rum och ser CASH CAB från New York! det är ett så himla roligt program.
Efter middagen ska jag nog ut och köra med värdmamman, jag har frågat henne om hon ville köra med mig så att jag själv kan hitta runt någon dag.
Igår var den varmaste dagen på länge och även dagen i dag var nästan lika varm! Igår var temperaturen upp mot 40 grader!! jag klarade knappt gå från huset och över till barnens skola.                                                         Det första värdpappan sade till mig när han träffade mig var: haha.. wow Sarah you are all melting away! ahahh och ni skulle ha sätt mig!!
Man får verkligen en annan solbränna här i kalifornien i förhållande till Sverige.
Policecar in new york city
2011-08-23
 19:59:16

And the days go by....

Igår var Lcc:n här och pratade om alla regler och om skolan. Det var ganska jobbigt att sitta och lyssna när folk tror att man inte förstår engelska.
Att vara här i USA är magiskt, men det är inte alltid lätt och ibland längtar jag bara hem. Men som sagt, så vet jag att det kommer vara många fina och spännande äventyr här i USA, men just nu känns det som om allt står stilla!
Idag har jag varit och fixat mitt socialsecurity number, så det känns skönt!
s skulle på soccerpractise idag så jag fick ta med hans fotbollsgrejer när jag skulle hämta upp dem på skolan! Sedan kom pappan och hämtade oss och släppte då av mig och J på ett glasställe! Så mysigt att få vara själv med henne! och hon var jätte glad och tacksam för det! Så nu är jag ensam, då J är iväg på pianolektion.
Lista över vad som behövs göra.


  • TA körkort (läsa teori och skriva prov samt uppkörning)
  • Skriva in mig på college of marin
  • köra så mycket som möjligt
  • aktivera mitt bankkonto på nätet
  • fixa gymkort
Jag hoppas att jag snart får bra kontakt med familjen.  Men det blir nog bättre!



Jag måste klara det! bara 1 år och 2 veckor kvar!

2011-08-22
 05:38:22

Roadtrip to Point Reyes!

Idag har jag själv varit ute och kört i Kalifornien! helt galet. Trafiken är verkligen inte som hemma, men det var jätte kul att få köra själv och utforska området. Jag hittade iaf hem igen och det är bra för att vara mig! haha den enda regeln som är annorlunda här är att man får svänga höger även om det är rött ljus och såklart om ingen bil kommer. Ska bara inte ta det med hem till Sverige igen!
Så nu kan jag forhoppningsvis köra runt lite och känna mig lite friare.
Josefin och katrin ( två andra Au Pairer här från området) hämtade upp mig i eftermiddags. Vi körde i ungefär 1,5 timme till Point Reyes. Woow så vackert det var! och man såg även sälar och det brukar vara många valar som simmar förbi ocg även hajar! Det var så vackert, det är verkligen ett ställe som jag rekommenderar att besöka om man är i kalifornien. Sedan åkte vi tillbaka mot stan och käkade världens godaste pizza! jag tog pestopizza... mums.... så avsluttades kvällen med lite mys på restaurangen! Det var verkligen en härlig dag!
så imorgon börjar jag jobba igen.
'
2011-08-21
 07:51:00

Shopping i San Rafael

Idag har jag för första gången kört i USA!!! det var jätte läskigt.  Det gick inte precis jätte bra i början, men jag blev hela tiden bättre och bättre. Så imorgon ska jag ut och köra med värdpappan, det känns som att ha en körlärare bredvid sig!
När jag vaknade ( vaknade 9:45 lade mig typ 22 på kvällen innan- tror att jag fortfarande känner av jetlagen) gik jag upp och åt lite frukost med min värdfamilj! det var väldigt mysigt iaf. Mamman hade kvällen innan haft en träff med sina svenska vänner (hon är med i en bokklubb). Hon hade gjort ett recept på en efterrätt utifrån boken "halv åtta hos mig" som jag gav när jag kom hit. Det är jätte kul att de gillar boken och att de har användning för den!
förrutom att jag har kört vilse i San Rafael idag har jag även varit och shoppat med josefin, en au pair som bor fem min från mig. Hon hämtade upp mig 2:15 pm och körde direkt till northgate mall och jag fick shoppat lite!! sååå skönt att äntligen få lite nya kläder, har verkligen inte tagit mycket med mig till USA. Jag var såklart inne på victoria's secret och hittade den finaste bh:n och jättefina pj shorts, det är som att komma till himlen när man går in i affären och personalen behandlar en som om man typ var kändis! nej men allt är så lyxigt därinne!
Det var super kul att få komma ut lite och uppleva något annat och se vad som finns runt om en. Trodde faktiskt aldrig att man kunde göra så mycket, men här är plenty of things to do and see in San Rafael!
Vi åt också på en kinarestaurang eller det var som ett samlat ställe vart man kunde sitta och äta tillsammans men man kunde beställa från olika "matställen" typ som på väla.
Sedan var vi inne i en godisaffär- eller mer som en chokladaffär. De hade alla typer av choklad och vi fick även smaka!! SÅÅÅ UNDERBART GOTT! så vi var ju TVUNGNA att köpa? mumsssssss
sedan körde Josefin runt lite i staden och visade tex gymet och lite av de ställen som jag borde besöka. Slutdestinationen blev såklart the cheesecake factory! HERREGUD... säger jag bara. Först fick vi vänta i kö i 20 min och när man väl kom in såg man hur alla efterrätterna var ställt upp, det var verkligen som att man svävade på rosa moln! man kunde välja mellan så många cheesecakes, det var verkligen galet! allt från choklad, kokos, vanilj, morotskaka, snickers, hallon med vanilj till vanlig cheesecake. WOOOOW! Där kommer jag nog gå in några gånger *?
Det var en helt fantastiskt kväll med Josefin och det var så snällt av henne att hon ville köra runt och visa mig.
Sedan hade jag filmkväll med värdfamiljen och s kom såklart krypande upp i mitt knä, han är så gosig!
Imorgon väntas det en utflykt med Josefin och en annan Au Pair till Point Reyes.
GODNATT allihopa, eller godmorgon Sverige!
2011-08-19
 23:23:19

...


Jag har skypedate med min familj hemma i sverige varje dag ( 11:30 am min tid) inte dumt det va? så skönt att få prata med dem, jag blir hel igen för varje gång.
Det enda jag känner just nu, är att jag kan vara ganska ensam och när min dag är slut så brukar jag gå ner på mitt rum. Jag tror att jag behöver komma ut och uppleva något annat. Jag behöver fler playdates för mig själv!  så förhoppningsvis ska jag träffa en josefine här i området på söndag och även kanske Oliwia från Polen på nästa lördag! hoppas att jag är ledig då!
Jag har heller ingen bil just nu som jag kan få köra, så därför är jag mest hemma på dagarna. Jag hoppas också snart på att få mitt gymkort, ( Jag får ett gymkort som också har tillgång till inom- samt utomhusbassäg) så hoppas jag snart kan få använda det. Jag tycker verkligen om familjen här i USA, men allt är så nytt! så jag har det inte super bra men jag känner mig ändå väldigt välkommen.
¨
Idag har jag bakat kanelbullar till barnen som de ska få när de kommer hem från skolan! hoppas de tycker om dem.
Jag har precis pratat med mina fina vänner hemma från Sverige! som just nu festar loss!! haha Sandy drick inte mycket mer ;) Saknar er alla så mycket! det var underbart att få prata med er!
Imorgon kommer jag gå upp och äta frukost med familjen och sedan ska jag ut och KÖÖÖÖÖRRRRRAAAA... läskigt! Längtar så tills jag får köra rundor.
By the way, S har börjat slänga sig i soffan och tar sina små armar och kramar mig. sååå mysigt!!
Nu är jag ledig.---. har hela helgen på mig! SÅ SKÖNT!
HA DET BÄST ALLA FINA! <3
2011-08-18
 22:16:39

Der står et billede af dig på mit bord

Der står et billede af dig på mit bord, og det vækker minder.....
Barnens första skoldag! idag vaknade jag halv 6 och började förbereda barnens lunch och snack till skolan. Fick lite hjälp utav värdmamman så att jag kan se vilka rutiner barnen har. så nu är jag ledig fram till 3 pm, för då ska jag hämta upp barnen från skolan. När de kommer hem ska jag göra lite snacks och leka lite, sedan blir det homework som ska fixas.
Jag har precis pratat med min familj hemma i Sverige!! GUUUUD VAD JAG SAKNAR DEM! jag blev så lycklig över att få prata med dem! allt känns så mycket bättre nu när jag vet att jag alltid kan ringa och samtidigt se dem! det kändes som vi var i samma rum. ILOVEU <3
- PÅ söndag ska jag nog träffa en annan Au Pair här i området! IIIH längtar så!

2011-08-18
 02:22:41

It's so hot in California!

PPPUUUUH så varmt det är här i kalifornien! upp mot 35 grader varje dag, med sol och blå himmel! Så jag borde verkligen inte klaga. Idag har jag varit med barnen och två av deras vänner. Det var faktiskt jätte kul att se dem leka med varandra ;) hahah... jag fick dock springa runt i huset hela tiden.
Förutom dagen på jobbet, så har jag varit en runda nere på stan i San Rafael. Jag försöker leta upp klädaffärer, behöver verkligen fler kläder har nästan inga :S Jag hittade en jätte söt klädaffär. Det var en ung kvinna som började prata med mig, GUD vad trevliga amerikanare er! Hon började prata om vart hon bor och hur staden är och massor såna grejer! så härligt att folk är så öppna och trevliga här i USA.
Imorgon börjar barnen i skolan, YEAAh haha så får jag träffa lite fler folk!
Jag kommer ladda upp fler bilder, när jag har utforskat lite mer! och när jag tar en runda in till San Fransisco.  (har redan åkt över -the golden gate bridge :D)







2011-08-17
 05:13:47

What can I say?

Jag hade den värsta dagen igår! verkligen den värsta dagen på länge! Jag ville inte annat än att gråta, gömma mig och ta nästa flyg tillbaka till Sverige. Det var min första riktiga arbetsdag här hos familjen och jag kände bara för att ge upp. Men som sagt, jag måste ge det minst en månad. Ungarna lyssnade inte alls på mig, de bråkade och ringde deras föräldrar, sedan när pappan kom hem hade vi då ett möte. Gud vad jag kände mig liten när vi väl hade detta möte, jag kände mig verkligen som ett litet barn! Pappan sade att barnen hade svårt för att förstå mig då min svenska är på skånska ( de har en stockholmsk dialekt) so I can't blame them!  och pappan var såklart arg på dem över att de inte lyssnade på mig! men inte nog med det, så hade jag glömt släcka ljuset utanför huset OCH jag hade glömt att låsa min dörr till min lägenhet:s gaaah ingen bra kombination alls. Så min första dag var verkligen ingen bra dag!
Flickan försöker verkligen hela tiden testa mig, hon går över många gränser och har fått en mer kaxig attityd. Jag hoppas att vi snart kan få en bra kontakt med varandra! Det samma gäller pojken, men han är väldigt kramig. Jag brukar lyfta upp honom och låtsas att han är ett flygplan vilket han verkligen gillar! så jag känner också att vi får bättre kontakt på det viset. Men det finns ju alltid regler som jag måste förmedla vidare från föräldrarna, men det är så svårt att få barnen till att lyssna och just nu tycker de väl bara att jag är jobbig.
Så direkt när jag slutade igår satte jag mig på mitt rum och GRÄT! och det blev verkligen inte bättre när jag såg att min mamma och pappa hade skrivit till mig. Då hade jag sån hemlängtan att det kändes som om att mitt hjärta hade gått sönder i tusen bitar! Men ni ska veta att jag inte kommer ge upp, det får ta sin tid! jag har dessutom heller inga vänner än, så det är väl också den biten som saknas i mitt liv just nu.
värdmamman ska hjälpa mig ansöka om att läsa engelska på college här i San Rafael och snart väntas det en uppkörning och ett  teoriprov här i California så att jag kan få mitt amerikanska körkort! I CAN'T WAIT!
Jag har dessutom också fått ett bankkonto och ett kort samt min första lön! YEAAAAAAH :D
Jag ska fortsätta kämpa på och jag vet att det kommer bli bättre, jag måste bara se detta som en mognadsprocess.
Och snälla om ni vill prata med mig så skriv gärna på facebook, så att vi kan fixa en tid för att skypa! SAKNAR ER SÅ MYCKET!
En anledning till att jag mår mycket bättre idag och är mycket gladare, är för att jag har pratat med Hanna berkesi, en underbar person! Hon har det också lite svårt med sin värdfamilj och förstår mig verkligen! så vi fick skypat i nästan två timmar idag, ÅÅÅH SÅ GLAD JAG BLEV! äntligen en som förstår mig och min situation. Jag hoppas att hon kommer få det bättre i familjen! I CAN'T WAIT TO SEE YOU SANDRA AND HANNA! hoppas vi snart får träffas! ( Sandra & Hanna är också Au Pairer här i USA, men de bor dock i Boston :/ )
Idag har jag varit på barnparty, det var en flicka som fyllde 10 år. Först var de på Expedition ISLAND och klättade och gjorde en massa roliga grejer. Sedan åkte vi vidare i bil till ett SUPER GOTT pizzaställe, och en dam som de känner hade gjort den finaste tårtan jag någonsin har sett! temat var pirater och såklart ( Jack sparrow) det var helt magiskt!
NEJ NU SKA JAG GÅ OCH NANNA eller kolla på lite TV! sen i morgon har S (the boy) playdates med två pojkar pjuuue....... så det blir fullt ös i huset! GODNATT!
2011-08-14
 18:50:49

USA

Nu har jag äntligen tid till att skriva. Det har varit några långa dagar här i USA och det är mycket som är nytt.
först måste jag ju berätta om i torsdags, dagen som spenderades i den fantastiska staden NEW YORK! det var helt otroligt att få uppleva det. Först var vi på en 4 timmars sight-seeing tour, där vi fick se ställen där filmer hade spelats in m.m det bästa med new york turen var nog att få gå själva de två timmarna och att få se hela new york city högt uppifrån.
I fredags kväll anlände jag hos min nya värdfamilj, de är så snälla och jag känner att de verkligen vill mitt bästa. Jag hoppas på att snart få några vänner, känner mig ganska ensam.
I går var jag på barbeque hos värdfamiljens vänner, det var jätte trevligt att jag fick hänga på! sedan sade en dam till mig att hon skulle fixa så att hennes barnflicka fick mitt nummer så att vi kunde träffas och fixa playdates för barnen, låter ganska trevligt!!! OCH idag ska jag till lilla IKEA för att handla in lite smågrejer till min lägenhet.
NEW YORK!

i central park, där ex. 27 dresses och stuart little har spelats in.


till minne av John lennon































































2011-08-11
 03:33:00

En ny dag i New york

Det händer inte särskilt mycket mer än att vi går i skolan från 8:15 am - 8:30 pm. Det är långa dagar i skolan men man hinner vara med så många underbara människor!
Idag hade vi redovisning om olika åldersgrupper och hur man hanterar olika situationer. Gaaah det var lite nervöst men man klarade sig igennom det. Min engelska blir bara bättre och bättre hela tiden, det känns så himla skönt!
Imorgon bär det av mot NEW YORK CITY!!!! I can't wait!!


















2011-08-10
 03:32:38

St. Johns University

I går anlände jag kl 20 amerikansk tid (6 timmar tillbaka i föhållande till Sverige) fy fan vilken lång resa och man fick dessutom ingen mat på flygplanen, så jag fick gå utan mat i nästan 24 timmar! sedan tog det en timme till the university från flygplatsen.
Jag måste vara ärlig och säga att skoldagarna är extremt långa och maten är extremt fet, så allt det folk säger om USA stämmer! det de anser vara nyttigt ( ÄR INTE NYTTIGT!!!) men jag har iallafall fått träffa många underbara människor och redan fått stå upp mot min rädsla angående att prata engelska framför en massa människor! känner mig faktiskt redan mycket mer trygg med min engelska!
och till er där hemma - Jag saknar er så otroligt mycket, men ni ska veta att jag mår bra. Längtar bara så till att få åka till värdfamiljen!
Jag fick faktiskt en present från värdfamiljen i dag! lärarna tog ut oss från klassrummen och gav oss ett kort där det stod att vi skulle få en överraskning, så när lektionen slutade 6:30 pm fick alla ställa sig upp i en kö till att få hämta sin present.
Jag fick en korg med en betald resa till new york city och en massa små amerikanska prylar och ett litet kort. Så gulligt av dem.
Jag har faktiskt även hunnit vara i en amerkansk affär för första gången i mitt liv, och allt är så överdrivet stort, men även så häftigt! längtar så till att få uppleva mer av USA! JUST nu känns allt jätte bra! detta kommer bli mitt livs äventyr.
Bilder från The university.





































2011-08-08
 08:38:32

GOODBYE SWEDEN AND HELLO AMERICAAAAAA ;)

Vi ses om 13 månader! ;)
2011-08-07
 21:50:48

Avskedsfest och USA imorgon!

GAAAH nur är det bara 24 timmar kvar tills jag är i NEW YORK!!!
idag hade jag en typ av " avskedsfest" för släkten, lite jobbigt att säga hejdå till folk, men jag vet ju att jag alltid kan komma hem igen.
Det som kommer ändra sig mest här hemma är lilla Filippa! hon kommer ju kunna gå när jag är hemma igen! kan knappt vänta :D
- nu måste jag gå o kolla så att jag har packat ner allt och är redo inför imorgon! HA DET GÖTT ALLIHOPA SÅ SES VI IGEN OM 13 MÅNADER!
'
I'll Miss you
2011-08-06
 18:55:13

USA PÅ MÅNDAG!!!!

jag måste bara skriva detta! Jag fick mitt efterlängtade pass och visum idag, vilket innebär att jag får åka till New York på måndag. Jag har även köpt en systemkamera, så nu är jag laddad inför resan. Jag kommer fota som en galning!
Sandy och Lisa var och besökte mig i går, ÅÅÅH så glad jag blev! fick en jätte fin present; en dagbok som jag ska ha med mig till USA.
Det enda dåliga just nu, är att jag har fått en infektion från visdomstanden i högra sida och det har spridit sig längre ner mot körteln i halsen :s så nu går jag på antibiotika. Har typ inte kunnat äta ordentligt på två dagar! JAJAJA men hoppas att det snart försvinner och att tullen i USA inte tar medicinen ifrån mig?
2011-08-04
 18:31:13

......

Jag har fortfarande inte fått tillbaka mitt visum och pass och om det inte är här i morgon, så blir det ingen USA resa för mig på måndag!!! :/ jag är så nervös för att jag inte hinner få det!  men jag får väl försöka vara positiv?
2011-08-03
 12:57:29

Hemma från Stockholm....

Jag och mamma åkte en runda till Stockholm för att fixa mitt visum till USA och för att träffa min nya värdfamilj!
Hela måndagen gick åt att shoppa, leta upp viktiga ställen och njuta av Stockholm. Jag har aldrig varit i Stockholm förr så det var jätte kul att få uppleva det. Vi var även på bio på kvällen och såg Bad teacher den var sådär -rolig men ändå ganska seg.
Vi gick upp kl 6 på tisdagen och fick då åka direkt till ambassaden, vi hann dock få med oss en yoghurt från ICA TO GO, (finns bara i Stockholm)
jag stod en timme i kön in till själva ambassaden och när jag väl kom in skulle jag såklart visa mitt pass och gå igenom en säkerhetskontroll! och man fick såklart inte ha med sig sin mobil :S?
nej men sedan skulle jag också vänta inne på själva ambassaden och det tog ungefär en halvtimme. När jag kom upp till hon i boxen och skulle lämna mina papper, sade hon  att det fattades frimärken på mitt brev ( som de ska skicka tillbaka till mig med Visum och pass) så jag fick gå ut igen efter 1,5 timmes kö!!!! åååh vad jag blev galen!
Mamma frågade en rik snubbe vart man kunde få tag på frimärken och han var så snäll att köra henne för att köpa frismärken och släppte sedan av henne vid ambassaden igen (Hon fick åka i en porsche o.O)... Gud vad snälla folk kan vara!
När mamma kom tillbaka till ambassaden fick jag äntligen mina frimärken och jag behövde såklart inte ställa mig i kön inne på ambassaden igen, så det var skönt!
När hon i boxen hade fått alla mina papper fick jag sätta mig ner i väntrummet och invänta min tur. OCH när jag väl hörde mitt namn och gick upp, fick jag veta att mitt DS-160 dokument inte var färdigt, så jag var tvungen att gå ut igen (hade bara en timme på mig innan de stängde! dvs att om jag inte hann så skulle jag inte få åka till USA på måndag) de skickade mig till Cultural Care kontoret. Cultural Care hjälpte mig att få fram den sista sidan som jag tydligen hade glömt att skriva ut! Jag hann som tur det upp till ambassaden igen och blev godkänd och får nu resa till USA på måndagd. 8/8!!! LÄNGTAR!
Direkt efter ambassaden skulle jag träffa familjen Smith i vasaparken (10 min från vårt hotell), Vilka underbara människor!! de bjöd mig och mamma på lunch i parken. Det var jätte kul att få träffa familjen innan jag ska åka iväg, så nu är jag absolut inte lika nervös som jag var innan!
OM FEM DAGAR ÅKER JAG TILL NEW YORK!!!



Bilder från Stockholm