2011-12-24
 18:46:28

GOD JUL!

Nu är det jul, men vart försvann julstämningen iväg? just nu ligger temperaturen runt 16-20 grader och jag kan sitta ute i en topp och känna av sommaren! och det är freaking december månad!
Måndag natt åker jag iväg till San Francisco airport och söta Isabelle har lovat att köra mig mitt i natten!
Allt känns så konstigt just nu över julen och jag har verkligen ingen julstämning! just nu sitter jag och skypar med min familj hemma från Sverige och de har såklart ätit dansk julmat! avundsjuk är jag!
Just nu för tiden mår jag jätte bra och är verkligen hur lycklig som helst, men jag saknar att fira jul som vi gör hemma. Det är också en tid full av minnen och saker som påminner en om att man har en familj på andra sidan av jorden!
Igår lade jag mig i sängen och plötsligt började jag tänka på min underbara vovve Zorro som tyvärr avled för snart två år sedan! det är verkligen galet att tiden har gått så fort'! Han älskade julen och var galen i alla julklapparna som låg under julgranen! till er som inte har haft hund eller för den saken husdjur, ni kommer kanske inte riktigt förstå mig!
Men just nu har jag en känsla av sorg men samtidigt lycka! Vad hände med att ni sade " att med tiden läker alla sår" nej fyyy fasiken vad det är en lögn! jag känner mig inte ett duck lugnare eller gladare! att förlora sin lilla älskade hund är detsamma som att förlora en familjemedlmen och för min del en bästa vän och en bror! tänk er det? hur hade ni känt om ni hade förlorat en bror ? jaa en stor sorg och en mega smärta i bröstet varje dag. och jag ska säga er att denna smärtan kommer aldrig helt försvinna, för du kommer bli påminnt om den nästan varje dag!
Jag tänker på den dagen då vi tog beslutet om att avlida honom, det är det tuffaste beslutet jag någonsin har tagit! att stå vid veterinären och säga att nu är det dags! usch fy fasen! bara tanken på det, river upp såren i mitt hjärta! och jag ska ärligt talat säga att jag nog aldrig blir hel igen utan dig!
nu måste jag komma till veckans nyheter och inte bara allt det sorgliga!
Denna veckan har jag jobbat väldigt mycket nu när barnen har varit lediga från skolan! jag har haft en picknik med barnen i vår trädgård, cyklat till parken gått ned i stan och ätit en glass och tagit S till skateparken! det har helt enkelt varit en underbar vecka med mina älskade värdbarn! Jag tycker verkligen om dem och längtar typ till att få träffa dem varje dag! Idag är det ju som sagt julafton, men de firar inte riktigt jul här d.24, så i morgon kommer jag få uppleva en amerikansk jul spännande! Nu ska jag skypa vidare med min underbara familj och sedan åker jag nog till Sidsel!
GOD JUL!
2011-12-20
 03:27:02

lite svensk julstämning!

Fredag kväll spenderade jag med fina Tina! vi åt ute på den kända sushirestaurangen i San Rafael och sedan åkte vi och hyrde Bridesmaides samt lite massage på det! det var en super mysig slappe kväll!
I lördags åkte jag med Magali och Carina till IKEA! jag kände mig super stolt över att få visa dem vad som är typiskt svenskt haha!! Vi shoppade lite julgrejer och åt sedan en super god svensk lunch! svenska kötbullar och potatismos för min del.
jag fick även handlat hem lite svensk mat samt julgodis nu när jag snart ska vara ledig! ; glögg, rökt lax, dillsås, potatismos, köttbullar, julkola och lingonsylt! MUMS!! nu känner jag mig som hemma..
sedan på kvällen åkte jag till Northgate mall för att handla in det sista inför julafton! Jag fick även ett sms från Sidsel om att hon inte kan komma ut från huset, då hon har skadat ryggen! Så jag åkte först till Safeway för att handla lite mat till henne sedan åkte jag till en mexikansk restaurang och handlade middag till mig och sedan iväg till Bj's för att beställa mat till Sidsel! usch stackars henne! hon har verkligen skadat ryggen och funderar nu på att åka hem!
:(
På söndagen åkte jag till en annan tysk Carina som också bor i San Rafael, men dock lite mer ute på landet! vi kollade på Ellen och pratade en del hela dagen, jag lagade också svenska pannkakor till henne och Magali och vi hade en super mysig dag!
Idag har jag jobbat från 5:30 - 16, då barnen är lediga från skolan! men vi har faktiskt haft en underbar dag tillsammans! och jag har fått jätte många kramar idag- härligt hääärligt!
Lunch
Lagar pannkakor till Carina & Magali
Carina
vår julgran
Jag lagade även pannkakor för barnen idag! de fick äta framför teven :D
2011-12-17
 02:02:11

Tiden flyger iväg!

i Tisdags jobbade jag till 9 och hade då barnen hela dagen, vilket iofs var hur trevligt som helst! Det som gjorde min dag var när vi alla tre kröp ned i sängen och kollade på julkalender och när J sade att hon verkligen gillade mig! och särskilt när S sade att han ville ha att jag skulle förlänga och att han inte ville ha någon annan au pair än mig någonsin igen! gullungar<3
idag har jag varit i USA i exakt 4 månader och en vecka! och jag kan ärligt talat säga att det inte alltid är särskilt lätt att vara au pair!
Vissa dagar känner jag bara för att ligga kvar i sängen, dra för gardinerna och stänga mig inne och andra dagar vill jag bara hoppa upp ur sängen och vara med barnen! I förrgår var en deppdag för mig så det passade utmärkt att få spendera tid med min sötnos Tina och Carina samt Magali!
Julen är ju också här nu och det väcker starka känslor inom mig! att bo så långt ifrån min familj är så himla svårt, men ändå värt allt!
ibland känns det som om att mitt hjärta ska gå i tusen bitar men på något sätt så klarar jag ändå att vara stark och se på allt bra som jag har runt om mig! Och mina underbara vänner som jag har fått här i USA gör också allt så mycket bättre!
Idag vaknade jag klockan 7,då min värdmamma var hemma... så jag fixade våfflor till barnen! Magli och carina hämtade sedan upp mig och vi körde in till San Francisco för att hämta upp svindyr choklad till hennes värdmamma! sedan gick vi runt en timme och kollade i lite affärer och runt 11 åkte vi hem. Sedan gjorde jag lite ärrenden för min värdmamma och åkte till skolan för att se barnens julavslut...
ååh måste bara berätta att jag har värk i nacken idag! det är verkligen mitt eget fel att jag har ont..
såhär skedde allt; jag skulle ner och hämta min kamera och hade då släckt alla ljus, så när jag väl hade kameran i handen och skulle upp igen hade jag såklart glömt att jag hade stängt dörren! hhaa så dvs. att jag gick in i dörren och smällde till näsan och vred till nacken! usch .. har fortfarande smärtor! hoppas att det snart försvinner!
Jag var även och letade efter julgran igår med min värdfamilj!
här har vi vår julgran!
över the golden gate bridge!
2011-12-15
 20:46:12

Jul!!

Igår åkte jag med familjen till San Rafael High School för att fixa julgran, men de hade tyvärr stängt och barnen blev jätte ledsna! så vi ska nog försöka fixa en gran idag i stället!
sedan senare på kvällen åkte jag med Tina och Carina till Novato för att se det kända julhuset! fyy faan vad överdrivet! - Det är vad jag kallar för USA!
Det har blivit super kallt här på kvällen så vi valde då att åka till Starbucks för att köpa något varmt att dricka! det var så skönt att få träffa tjejerna igen och särskilt igår! det var precis vad jag behövde.
2011-12-12
 22:10:26

,.....

en liten film från San Fran!
2011-12-12
 21:20:08

San Fran!

Lördag morgon fick jag ett sms från J om att jag hade fått ett paket och samtidigt satt jag och skypade med mina föräldrar! sååååå glad jag blev! nu har jag fått min julklapp och födelsedagspresent!
Jag ska åka till San Diego över julen och ser verkligen fram emot det!! fick en extra veckas semester!! inte dåligt va?
I lördags åkte jag med Carina och Magali till San Francisco! stämningen därinne är verkligen galen och vi hamnade under en öppen fest mitt på gatan.... där alla hade klätt ut sig som tomtar... och det hade vi såklart inte, så de kom fram och klagade ;) haha...
I söndags hade jag en mysdag med Sidsel och vi var typ inne hela dagen och kollade på film! det behövs ibland!

2011-12-10
 19:31:06

Luciatåg i svenska kyrkan!

Igår hade vi ett fint luciatåg i den svenska kyrkan i Tiburon!
vi hade som sagt bara övat två gånger och med de två gångerna lyckades vi ändå få ihop något fint!
Det var verkligen en härlig kväll och en jätte skön stämning inne i kyrkan! där var många amerikanare som kom dit för att se sin svenska au pair sjunga, så det var väl en upplevelse för dem att få vara med om den svenska luciatraditionen!
Jag bara älskar Sveriges traditioner ju mer jag får uppleva dem här i USA! det går inte en enda sekund utan att jag känner mig värm om hjärtat när jag får vara med om att fira ännu en svensk tradition!
Nu håller jag på att planera en resa ner till San diego mellan d. 25- 1 januari! om jag inte kan åka dit, då ska min kompis nog få komma hit och bo hos mig!! som jag längtar! vill dock helst ner och besöka henne då hon bor lite varmare nu på vintern ;) Jag träffade denna danska pigen på au pairskolan i New york och vi har alltid velat besöka varandras städer! så nu får jag väl försöka ta mod till mig och fråga min värdfamilj! Puuss och god jul på er alla!
2011-12-09
 05:47:53

Mitt första julkort!!!

Jag har verkligen haft en super-duper bra dag idag'! jag började dock lite deppig men efter en underbar dag med barnen hade jag ett stort leende på läpparna.
Jag vaknade 4:45 och gick upp och lade mig i soffan som vanligt- ( då började jag jobba) sedan efter ett tag somnade jag och hade en jätte konstig dröm! drömmen handlade om själva att jag sov i soffan som jag faktiskt låg i och att mina värdföräldrar gick runt och fixade en massa grejer. Efter ett tag vaknar jag i drömmen och ser då mina värdföräldrar och inser då i drömmen att jag har försovit mig! men de tittar på bara konstigt på mig! sedan vänder jag mig om i vardagsrummet och ser en massa julljus och min mormor och min mamma sittar i soffan! jag springer dit och kramar mamma men sedan springer jag till min mormor och hon börjar stortjuta*! och sedan vaknar jag!
jag minns känslorna när jag kramar min mamma o mormor och hur tårarna rann i drömmen, usch jaaa--- jag saknar verkligen er därhemma! det kommer bli jätte konstigt att fira jul utan er!
Det är verkligen första gången som j kramar hårt om mig och säger att hon gillar mig, sedan svarade jag tillbaka "men jag 'älskar dig"! ååh hennes gulliga sätt att så smått försöka luta sig mot mig, utan att hon vill ha att jag ska lägga märke till att hon försöker krama mig! aaah detta gör att jag verkligen älskar mitt jobb!
Idag har verkligen varit en dag där allt gick från depp och hemlängtan till att vara hur lycklig som helst! jag hade även en jätte bra kväll med mina värdföräldrar! OCH jag fick ett julkort från min älskade älskade fiina SANDY<3 gud tjejen som jag saknar dig! längtar så tills jag får ta mina armar och krama om dig!
2011-12-08
 03:23:15

Lussebullar!

I måndags var jag på svenska skolan för att fira jul; de hade luciatåg, julbord, glögg och tomten kom även och besökte barnen med presenter! Det var verkligen kul att få fira lite svensk jul!
Idag har jag bakat med J, då s var på legoworld med sin kompis! så vi bakade lussebullar! mums så goda de blev...
min dag började med att jag körde barnen till en parkeringsplats och sedan gick vi därifrån till skolan... när jag väl kom tillbaka till bilen åkte jag direkt till gymmet och körde ett stenhårt spinningpass! - det har jag verkligen saknat.
Sedan åkte jag och handlade och kom hem och fixade tvätten och disken, sedan hann jag sitta i 10 min innan min värdpappa ringde och sade att jag skulle stanna hemma och vänta på att deras nya möbler skulle komma! så s kompis pappa fick hämta barnen och köra dem till legostället!
När pojkarna var och lekte bakade jag och J många mumsiga lussebullar och smetade in en massa mjöl i ansikten på varandra ( hon gjorde det ;) ) sedan pratade vi och hade det super mysigt!
S och hans kompis bråkade lite idag och jag kom då imellan dem, men s var så himla arg och tog ut ilskan på mig! och jag skulle sedan berätta lite vad han hade gjort för hans pappa! sånt tycker jag är så himla stelt, men det kändes bäst att berätta! så när jag hade slutat och gått ned på mitt rum, hörde jag några små knack! utanför stod lilla söta S och bad så mycket om ursäkt för allt han hade gjort, sedan efter 5 min hörde jag samma knack igen och utanför stod han och bad om ursäkt för ännu en grej. Han fick ett kram och en puss! och andra gången ville han ha det med! hihi gullunge'!
Nu väntar jag på att alla luciatjejer ska komma och öva inför luciatåget på fredag!  puss på er! <3
2011-12-05
 20:25:19

Nu är det jul igen.....

Nu ska jag försöka sammanfatta helgen!
I fredags åkte jag och Tina till college of marin för att få vårt diplom och utvärdering av engelskan! så det blev mycket skaka hand!
Fredag kväll spenderades med min värdfamilj, jag valde att åka med min värdmamma och J till teatern för att fxa smink hår m.m och sedan åkte jag iväg för att köpa kakor till kvällen- varje gång de har teatershow innebär det att pengarna går till ett bra föremål.. och denna gången gick det till familjen som hade förlorat sin man/ Pappa! han var omtänksam och jobbade för San Rafael community center och var alltid där för alla och särskilt barnen!
showen började kl 7:30- the little mermaid! det var hur roligt som helst att få vara med familjen och särskilt att få se J's många talanger! det var en underbar kväll!
Ni vet väl hur jag har skrivit att jag inte riktigt är på julhumör och har haft en viss hemlängtan, men den har så smått börja försvinna'! anledningen till detta är nog för att jag börjar känna av julstämningen och det är mina underbara vänner som har hjälpt mig på vägen!
Lördagen åkte vi in till Swea i San Francisco, där hade de en svensk julmarknad och de sålde allt från pepparkakor, lussebullar, kanelbullar, kexchoklad till glögg och julgrejer! man var omgiven av tusentals svenskare och det var hur härligt som helst! och det är något som jag verkligen har saknat!
maten och godiset tog snabbt slut, men jag hann få tag på en del ;)
De hade även luciatåg och det var verkligen något som rörde mig! jag kände då för första gången sen jag kom hit att jag faktiskt uppskattar den svenska kulturen och alla svenska traditioner! efter marknaden åkte jag och Isabel in till centrum och julshoppade lite! nu har jag äntligen hittat lite grejer till mina värdföräldrar.
söndag hade jag Au Pair möte i Novato och vi skulle såklart ha något bakverk med, som skulle representera vår kultur/ hemland!  det blev en sockerkaka för min del! jag vaknade 8 gick upp i huset och började baka, s hjälpte till lite så det var kul!
efter mötet åkte jag, Tina och en massa andra svenska au pairer till den svenska kyrkan i Tiburon för att träna på vår luiatåg som kommer ta plats på fredag. Tina blev valt som Lucia :D
efter luciaträningen åkte jag och Tina till Nothgatemall! och det första jag sade var att jag verkligen inte skulle shoppa till mig själv! men tro det eller ej... så shoppade jag ändå! fyyy...
På kvällen åkte jag hem till Isabelle för att fira 2. advent med de svenska tjejerna! myspys var det och det kändes skönt att få lite svensk julstämning! de hade bakat lussebullar och knäck!
När jag kom hem kollade jag på den svenska julkalendern! den är faktiskt riktigt bra!
Fredag! här får jag mitt diplom!
the little mermaid!
Lördag på svenska julmarknaden!
efter julmarknaden åkte jag och Isabel in till stan!
De hade fixat en isbana mitt inne i staden-- får man inte en härlig julstämning med palmerna i bakgrunden??
Isabel och jag åt på en super god kinarestaurang!
'
SÖNDAG - Elin och Isabelle i köket!
en kort video!
2011-12-01
 05:08:27

imorgon är det december!

Igår kom äntligen lite julpynt fram i huset, vilket fick mig på bra humör!

Jag var faktiskt så duktig att åka till gymmet och träna stenhårt igår och det känns verkligen i kroppen idag. Jag har hunnit fixa mycket under dagen och känner att jag borde göra mer under min lediga tid!
jag vaknade 4:45 gick upp i huset lade mig i soffan, började laga frukost och lunchboxar när s kom ner. Jag fixade barnen och sedan bar det av mot skolan 8:25 och sedan var jag iafs ledig men gick ned till stan och fixade lite grejer, så som ett sparkonto! För nu måste jag verkligen börja tänka på mina pengar, de helt enkelt bara försvinner?
J har teatershow fredag, lördag och söndag, så jag har varit med henne under repetitionerna och fixat hennes smink, hår och kläder. Så när barnen slutade skolan idag gick jag bara hem med J, då S hade playdate och sedan cyklade jag med henne till hennes teater.
Det börjar gå jätte bra mellan mig och J och det känns som om vi har kommit varandra mycket närmre efter L.A! Hennes kompis sade även till mig idag att hon verkligen tyckte om mig och just när hon sade det verkade J bli lite ledsen och sade då att; "sarah har bara 8 månader kvar"! usch så ledsen jag blir när jag tänker på att jag måste lämna mina underbara värdbarn... fyyyy faaasiken vad ont det gör hjärtat!
Idag har jag även skypat med miiiiin Tolf! och även med min kära vän Hanna! som jag saknar er!
Jag och Hanna planerade ganska mycket.. och nu förväntar jag mig också att du kommer och besöker mig innan jag åker hem! ;)
Godnatt från California!
¨