2012-03-29
 22:52:56

Onsdag 28/3-12

AH som tiden flyger iväg! i vissa stunder vill jag bara ha att tiden ska gå fortare men samtidigt vet jag att när jag väl kommer tillbaka till Sverige vill jag nog inte annat än att åka till USA!
Dagarna med barnen varierar stort! jag hade tex. en helt fantastisk dag igår med barnen, men dagen idag började lite annorlunda ( inte på topp iaf) så att vara au pair har sina förr och nackdelar! även om jag kan tycka att det är jobbigt att jobba hos en annan familj, så tycker jag ändå att det är allt det värt! särskilt kontakten som man får med barnen! och resorna är ett stort plus i kanten!
Igår kom min fina Tina och hämtade upp mig, vi körde mot College of marin och signade in på watercolor klassen- billig är den och man får många timmar med- hela 20 timmar för 89 dollar!
Jag har 32 timmar kvar som jag måste ta på college! att ta credit klass är såå dyrt och därför väljer vi au pairer oftast att ta antal timmar istället för credits!
Jag tog tex. 40 timmars engelska förra terminen, det blev ungefär 422 dollar = 3000 kr! och detta är något av det billigaste som finns! ska du ta något väldigt seriöst och något med credits, då ska man nog lägga runt 10000 kr! det är galet! och själva grejen med au pair jobbet- man tjänar inte så himla mycket, men cultural care förväntar ändå att du tar minst 72 timmar- ! det är ett skämt det! vi au pairer försöker hitta det billigaste med flest antal timmar för att bli klara med våra 72 timmar innan året är slut och samtidigt försöker vi spara så mycket som möjligt! haha det låter jobbigt va!?
På kvällen åkte jag till Cheesecake factory för att träffa Isabelle, Elin & Anna! det blev bara en kopp te för min del! ( har absolut inga pengar att använda) -
Min resemånad ser heller inte så ljus ut längre! Min kompis Ann ska tyvärr inte resa så jag får se vad som händer! dessutom kommer min värdfamilj inte åka till Sverige förrän i Augusti, så jag kommer nog inte åka till Miami! buhu...
Just nu hoppas jag bara på att jag ska få en bra dag med barnen... den såg lite mörk ut i morgse, men nu hoppas jag på att humöret är bättre!
Jag tror allt handlar om vädret! direkt när solen skiner är barnen glada och pigga, men när molnen lägger sig som en duk på himlen, försvinner leendet och den negativa stämningen drabbar alla!
2012-03-27
 20:06:18

SAN FRAN

jag har knappt haft energi till att skriva om min helg!
Fredagen spenderade jag med min värdfamilj, då min värdpappa fyllde år och S hade teaterföreställning på kvällen. Jag jobbade dock bara fredag morgon och var ledig hela dagen! på kvällen kom min värdmamma hem med barnen och jag hjälpte barnen med att skriva ett fint kort till deras pappa. Han var ute och hikade när de kom hem med en jätte stor present! så vi alla fyra gömde oss bakom paketet och överraskade honom när han kom tillbaka igen! runt 7 åkte jag själv med S till teatern, jag hjälpte barnen med att sminka sig och få på deras kostymer! De spelade Annie, det var verkligen hur kul som helst ( det var mer seriöst i och med att där också var vuxna med i pjäset) min värdpappa fyllde år så vi hade tagit med oss vin och cupcakes och i pausen sjöng alla för honom! det var en väldigt mysig dag!
På lördagen träffade jag Sara som har varit au pair i Boston innan, så hon har förlängt här i kalifornien! Fick även träffat hennes värdfamilj! de verkar såååå snälla! och barnen är supppper söta!
på kvällen kom min underbara Isabel in till mig, så jag hämtade upp henne på busstationen och sedan körde vi mot Cheesecake factory i corte madera för att möta upp Sandra och Camilla. Vi alla var mätta och belåtna efter att ha tryckt i oss en stor tallrik med mat! Efter maten åkte vi till Northgate för att gå på bio!  vi såg: a thousand words!- den var super rolig! - men dock inte den bästa filmen! Isabel sov över hos mig och på söndagen fick hon träffa min fina J! J älskar att träffa min tjejkompisar och blir alltid lika blyg när hon ska prata svenska med dem! - det blir dock mest engelska.
Jag och Isabel åt ute på crepvine, en liten restaurang som ligger här i San Rafael! - så vi åt lite frukost där innan Isabel tog bussen tillbaka till San Francisco! hon skulle möta Hanna inne i stan!
Jag gick hem igen och senare på dagen kom Magali för att hämta upp mig och då var det min tur till att åka in till city! vi parkerade en bit från fisherman's wharf  och gick enda in till Union square! det tog oss gott 1,5 timme! men det var super mysigt att gå med en ice tea i handen och njuta av solen! vi gick o kollade lite i westfield och sedan gick vi till cheesecake fac. (igen) haha jag vet!!! efter ccf gick vi på bio.. haha så det blev väldigt mycket bio för mig denna helgen! men det är sååå mysigt att gå på bio när vädret inte är super bra! vi hade dock tur med det inne i san fran!
vi kollade som sagt på The hunger games! woooow vilken bra film! nu måste jag verkligen se till att läsa böckerna!
2012-03-23
 02:44:19

Bigsister!

ÅÅh jag måste bara berätta hur glad jag blev när jag fick ett oväntat samtal på min mobil idag! det var nämligen så att mina älskade storasyster ringde! det var precis vad jag behövde, har haft några jobbiga dagar.
ååh vi pratade hur länge som helst och det kändes verkligen som jag satt hemma hos mina föräldrar och pratade med min fina syster! Jag saknar dig till tusan! älskar dig!
Att vara borta från henne har fått mig till att inse hur mycket hon egentligen betyder för mig och hur mycket jag älskar henne. Jag längtar verkligen tills jag får krama henne igen.
Jag har som sagt haft lite jobbiga dagar med barnen och jag tror ärligt talat att de båda har kommit in i en dålig period! så det blir mycket tjaffs!
Jag älskar livet här i USA, men gud vad jag har börjat längta hem...  men samtidigt vill jag inte bort från San Francisco!
Igår var det även min mormors födelsedag! grattis fina du! så jag ringde och överraskade henne - min pappa betalar för skype så jag kan logga in där och ringa runt till hela världen haha..! så jag ringde min älskade mormor! mamma, syster + hennes kille och kusin var också där! så jag fick även pratat lite med dem!
ååh saknar min mormie såå mycket!
ikväll kommer Sara och Ellinor över, så det ska bli kul med lite sällskap! och i morgon fyller min värdpappa år - har inte ens köpt ngt!... måste hitta ngt idag! usch det är så svårt att veta vad man ska köpa till honom!
Imorgon kommer jag vara med familjen, s har teaterföreställning och pappan fyller även år.. så det blir myspys!
snart helg igen!!! tiden flyger iväg! usch.. jag tycker det är skönt, men det skrämmer mig på samma gång!
- Pratade också med Sandra ( ex tränare från Helsingborg) hon är också au pair i USA, men dock i New York! så vi började planera lite inför varandras besök! Det ska bli så kul att få hit henne! och samtidigt kul att få åka till New York igen!
2012-03-19
 20:13:16

LALALA..

Helgerna bara flyger iväg... det känns knappt som något! men man hinner uppleva så mycket på så kort tid!
i Lördags träffade jag Elins kompis som är au pair i new york och sedan kom Tinas tre kompisar från Stockholm hit! - Tinas kompisar har precis varit ute på 2 månaders backpacking! de har upplevt så mycket: Bali, Australien, Fiji, L.A m.m så nu åkte de en runda till San Francisco.. så de kommer stanna här i en vecka!
Vi shoppade lite i lördags men annars var det mest en slappe dag hemma hos Isabelle ( Hon har haft huset helt för sig själv nästan varje helg, sedan november)
På söndagen åkte jag och Tina på vårt au pair möte på Northgate mall i San Rafael, efter mötet åkte Tina och hennes kompisar till en outlet nord om San Rafael. Jag stannade kvar med Sandra och Camilla så vi kollade rundor och tog en kaffe! ( förutom jag såklart)
Jag har länge velat köpa uggs och förra helgen åkte jag in till SF och de hade bara ett par kvar i min storlek.. men jag tänkte såklart att man kunde få tag på dem överallt! men de hade inga kvar på Northgate så jag, Sandra och Camilla åkte till Corte madera kollade i lite affärer! vi gick in i Nordstrom och hittade såklart ett par ( de hade bara två par kvar) så jag köpte dem såklart! jag kan stolt berätta att jag är lycklig för mina nya skor ;)
Nu måste jag börja spara så jag har lite fickpengar till min resemånad!
På kvällen åkte jag hem och åt middag med min värdfamilj.. o J var så glad för att jag ville spendera några timmar med dem! Barnen uppskattar verkligen den tiden jag spenderar med dem utanför min "jobbtid"!! Runt 7:30 åkte jag till Northgate mall för att träffa Magali och Carina ! vi skulle även se den nya filmen 21 jump street, som hade premiär i fredags. Guuud vilken härlig och rolig film! den måste ni verkligen se!!!
Jag har aldrig gått så mycket på bio som jag gör här i USA! man lever ganska lyxigt och anledningen till det är nog för att man får lön en gång i veckan!
ooh förresten! jag har ungefär bara 16 veckor kvar! och när jag gick med barnen till skolan idag började s fråga vad jag hade tänkt ge dem innan jag åker hem! asså de såg så ledsna ut och jag höll nästan på att gråta framför dem! jag kan inte förstå att jag har mindre än 4 månader kvar hos familjen! usch det gör så ont i hjärtat! jag vet inte hur jag ska kunna ta avsked till barnen! mitt hjärta kommer splittras i tusen bitar! Det blir även jobbigt när de ska få en ny au pair! mina gullepluttar! de betyder allt för mig! trodde aldrig någonsin att jag skulle komma dem så nära. ILOVEU
2012-03-16
 02:34:58

Lite mys!

I går kom Tina och Isabelle hem till mig! alltid lika kul att träffa mina fina tjejer!
Först åkte jag och Tina till Safeway för att handla lite mat till middagen, det blev en enkel och billig middag! och som jag säger: är det billigt så är det fandeme också gott! ;) haha.. vi körde på pasta pesto stilen och det gick hem hos båda. vi pratade hela kvällen och fick känna av ledigheten! ens lediga tid som är au pair är väldigt viktig och det är därför som vi alla försöker träffas så mycket som möjligt. Tiden flyger ju också iväg och snart ska alla börja bege sig tillbaka till verkligheten! :S
usch jag har haft så många hemska drömmar som bara har handlat om att jag skulle åka hem igen! problemet i drömmen var inte att jag inte ville hem, men snarare att det gick upp för mig hur mycket mitt au pair liv betyder för mig och särskilt mina nya vänner! jag har många fina vänner från Sverige men inte alla bor nära varandra hemma i kalla landet! Vi har allt från en umeå tjej - Stockholm, kalmar, gävle och sen har jag faktiskt min Isabelle i lilla Helsingborg... än så länge ;) så du får stanna kvar i Helsingborg!! ;)  jag har även träffat au pairer från Tyskland m.m .
Som sagt så var det väldigt jobbigt att lämna Sverige, men på något sätt så tror jag att det kommer bli jobbigare att lämna USA och särskilt min vackra stad SAN FRANCISCO! mitt andra hem! du har helt klart fått en stor plats i mitt hjärta!  Jag längtar dock till att få springa fram till min familj på flygplatsen!
men sedan kommer allt bli som vanligt igen och jag kommer inte kunna träffa mina värdbarn på ett tag....!!!
Jag känner mig väl också lite frustrerad över min resemånad! jag vill såå gärna resa.. men just nu verkar det som jag inte har någon att resa med :S jag får väl helt enkelt se vad som händer!
Jag känner att jag har spenderat ett år i USA och jobbat för små pengar för att kunna utnyttja min sista månad i USA- alltså för att resa! jag hoppas att min kompis ändrar sig och väljer att resa i minst två veckor med mig!
Tinisen! -hemma hos mig :*
2012-03-13
 01:58:55

Party!

Det har varit en helt underbar helg och jag njuter lika mycket varje gång jag är ledig!
I fredags åkte jag hem till Isabelle, hon hade fixat middag och efterrätt samt lite party på det! alltid lika kul att träffa tjejerna och det är det som gör livet här i USA så underbart! på lördagen jobbade jag några timmar sedan åkte jag in till SF för att träffa min fina Isabel! vi shoppade först lite i stan sedan åkte vi hem runt 16 då hon började jobba, jag var även med henne och hennes fina värdbarn- en liten flicka på 1,5 år! runt 20 gick vi till Wholefood och handlade pizza samt sallad- vi körde den billiga stilen! på kvällen drack vi lite vin och hade det super mysigt! vi bestämde oss även för att köra en utgång i san fran! det var en galen natt och så himla roligt! har saknat att gå ut spontant! på söndagen åt vi ute, trötta efter att ha kommit hem runt 5! sedan åkte vi buss till bay area- nära bron, då hon hade sitt au pair möte! hon signade och vi satt kvar där ett tag innan vi gick "hamn"promenaden! vi pratade om allt hemma och hur vi måste förbereda oss på att komma hem igen! det kommer bli så jobbigt att återvända hem, men samtidigt så roligt att få träffa alla hemma! men guuud va jag kommer sakna mina underbara vänner här och särskilt barnen! usch det kommer vara så jobbigt! men jag har som sagt lite mer än 4,5 månad kvar!
Jag har inte skrivit ned detta än, men det är något som har gjort mig så ledsen! det är nämligen så att min fina Tina, redan ska åka hem d. 31 maj! 2,5 månad tidigare! det är inte för att hon har gett upp, men hennes värdfamilj kommer tydligen inte vara hemma på sommaren och då behöver de ingen au pair, så hon får åka hem till sommaren'! vilket iofs är hur skönt som helst! men jag kommer sakna henne till tusan och det kommer göra så ont i hjärtat att säga hejdå till henne! hade även längtat så till att få spendera min sommar med henne!  men jag vet att detta kommer vara bättre för henne!
Det är verkligen så att alla au pairer som man kommer nära, är anledningen till att man håller humöret uppe! de betyder allt!
Lite bilder från fredags! bilder från lördagen kommer lite senare!
2012-03-10
 03:00:21

Helg igen!

Nu är det fredag igen! veckorna flyger iväg och jag ska snart bestämma vilken dag som jag vill åka tillbaka till Sverige! sjukt va? jag har redan varit här i mer än 7 månader och ska redan börja planera min hemresa.
Vart försvinner tiden iväg? ibland kan jag bara längta hem, men samtidigt så vet jag att jag aldrig kan komma tillbaka till mitt underbara liv som jag har skapat här i USA!
Nu ska jag snart åka till Isabelle och träffa tjejerna! jag kommer dock inte stanna hela kvällen som alla andra, då jag ska upp tidigt och köra barnen. S har teaterföreställning imorgon så det ska bli jätte kul att få se honom uppträda!
På lördag kväll ska jag åka in till min fina Isabel!
Just nu håller jag och Ann på att planera vår resemånad för fullt! det gäller att spara en del pengar!
2012-03-07
 19:03:01

Heeelg!

Nu får jag ta mig i kragen och skriva om min underbara helg som jag spenderade med mina fina vänner!
Jag ser alltid lika mycket fram emot fredagar, då det innbär en massa skoj'! jag har verkligen denna otroliga och härliga känsla när fredagen är nära! jag blir så lycklig över att tänka på att jag snart ska få sova länge och träffa min vänner--- och vi är alltid ute på små äventyr!
Det var lite spontant i fredags, men det blev som sagt en väldigt mysig och särskilt lyckad kväll, med både vin och karaoke på det.
Jag hämtade upp fina Isabelle och Tina och körde till Tiburon för att äta middag och träffa Isabelles kompis! efter middagen åkte vi till en pub här i San Rafael och jag stod för körningen, så jag fick hålla mig till vatten! - kände ändå inte för att dricka! det var en karaokebar så Tina och jag tog chansen och sjöng en Abbalåt! haha alltid lika kul! lite smått stolt  över att vi gjorde det framför så många människor! men vad skulle de säga.. de tyckte väl ändå att allt låter bra efter ett par glas vin!
på Lördagen bestämde Tina, Isabelle och jag att vi skulle gå över golden gate bridge'! det är något som vi länge har pratat om , så det kändes rätt att göra det på en så vacker dag. Vi hade ungefär 23 grader och strålande sol, vad mer kan man önska sig? jag känner mig verkligen lyckligt lottad över att ha hamnat här på västkusten och särskilt i San Francisco! Jag njuter av de sista 4-5 månaderna som jag har tillsammans med min värdfamilj, för sedan är det tillbaka till mörka och kalla Sverige!
Runt 17 körde jag med Elin och Tina mot muir beach och kollade på solnedgången! det var så vackert. På kvällen åkte vi hem till Tina och kollade på film. Det var helt enkelt en super duper bra dag!
Min fina Isabel ( från San Francisco) kom hit i söndags! så vi började med att färga hennes hår, sedan åkte vi till en liten "strand" i sausalito och träffade de andra tjejerna! på kvällen hikade vi och avslutade även med solnedgången och efter det gick vi ut o åt middag med Elin och Isabelle i San Rafael! åååh jag njuter av mina helger till max! nu ser jag fram emot fredag igen!
Isabelle, Tina & Jag
Tina & jag- karaoke!
Elin & jag!
Isabel!
I söndags åkte jag och Isabel även till Tina efter stranden och hälsade på deras nya lilla vovve. Ginger är hennes namn, men kallas gigi! såååå söt! hon var även glad för att fotas och ställde gärna upp på ett hundratals bilder!
2012-03-07
 07:38:22

Heeej alla glada!..... utom jag!

Jag har haft en sååååå dålig dag! det går inte riktigt att beskriva och särskilt inte här på bloggen!
Jag har så ont i bröstet just nu och jag vet inte vad jag ska göra av mig själv.. och att sitta här helt ensam kan också vara ganska jobbigt! det enda som har hjälpt lite grann är väl att jag åkte till gymmet och simmade en timmes tid och snart kommer Carina hit!
Förlåt för att jag inte har skrivit om min helg ännu, men har helt enkelt inte haft energi eller lust till att skriva... kommer dock skriva ett inlägg om det imorgon!
Jag har precis  skypat med Ann från San Diego och vi håller på att planera vår resmånad för fullt! vi kommer dock inte åka på vår roadtrip från San Francisco to New York! så nu smider vi planer för att åka till Mexico eller Costa rica.  vi får väl se!! vi vill helst chilla de sista veckorna innan vi åker hem.
Nu ska jag sova! puss o godnatt!
2012-03-05
 18:19:11

Earthquake!

Jag vaknade 5:20 idag, som vanligt, började förbereda mig och samlade alla saker innan jag skulle gå upp och lägga mig i soffan! men när jag kommer ut från badrummet och sätter mig på sängen börjar dörren och hela rummet skaka! jag trodde först att jag inbillade mig!
En jordbävning på 4,3 slog ned här i bay area och jag var helt skakad över hur mycket det kändes! jag satt kvar i sängen och fattade fortfarande inte att jag precis hade varit med om en jordbävning! när jag sedan går upp för trappan upp till huset hör jag min värdpappa kalla på mig! alla fyra från familjen satt i sängen och barnen ville ha att ja skulle lägga mig hos dem!
Det första min värdpappa säger är; är du okej? kände du av jordbävningen... men i mitt huvud trodde jag att det bara var en sorts inbillning och att jag typ var så trött att jag trodde att väggarna rörde på sig! haha så ja jag sade såklart att jag kände av den! de varnade även om att det kanske skulle komma en jätte stor senare idag och då var det viktigt att jag lade mig på golvet eller under ett bord! och jag skulle verkligen inte ligga nära fönstren!
Detta är första gången som jag känner av en jordbävning så "stor"!
2012-03-02
 03:35:30

Fire Trucks!

Nu har jag precis kommit in efter att ha stått ute på vår gata och kollat på, när poliserna samt brandmännen jobbade med att släcka elden i grannens hus!
när jag cyklade hem med barnen från skolan, började vi känna lukten av rök och såg att det stod fyra brandbilar på gatan utanför vårt hus! vi trodde först att det brann i vårt hus! och sprang hem! men som "tur" det, var det inte här! stackars granne dock!
Barnen tyckte att det var hur coolt som helst och de fick även hjälpa till att stänga av vattnet till slangen när de var klara! polisen kom även fram till barnen och gav dem en polisbricka var! ååh så lyckliga de blev! har aldrig sett barnen reagera som de gjorde idag! gullungar!
Nu ska jag snart iväg och träffa Elin & Tina! Jag är sååå glad över att ha så fina vänner här i USA! vad skulle jag göra utan dem?? och särskilt när man har dåliga dagar, då behöver man bara prata ut- och de förstår precis allt vad man pratar om! så tack för att ni finns!
Idag har jag även skypat med fina Agnes! som jag saknar den tjejen! hoppas att du också kommer ut på ditt livs äventyr, här i USA;) <3