2011-10-28
 17:52:35

Lycklig eller LYCKLIG!?

Idag vakade jag vid 7 och började min dag, som sagt så kom min värdmammas föräldrar hit igår kväll. Jag hann inte träffa dem förrän nu på morgonen efter jag hade gjort klart barnens lunchboxar samt frukost. De kom även med ett paket till mig som min familj hade skickat hem till dem i Stockholm.                                                                     Jag är fortfarande lite sjuk idag och frågade då min värdmamma om jag kunde få gå ned och sova lite, så barnens mormie och morfie som de kallar dem, gick då med barnen till skolan! skönt att slippa gå när man mår som jag gör!
Förstår ni hur lycklig jag blev när jag öppnade paketet? tårarna rann av glädje men samtidigt av sorg- jag uppskattar min familj så himla mycket mer nu när jag är borta från dem. Jag kunde känna hur värmen i mitt hjärta ökade och tänkte tillbaka på dagen då jag valde att flytta till USA. Det var inget lätt beslut ska jag säga, det kanske verkade så men det är något av det svåraste jag någonsin har gjort'! Det är ju inte heller precis särskilt lätt att komma hit och flytta in hos en familj som man inte känner.
Mamma, Farmand & Helene TAAACK så jätte mycket för paketet samt för att ni är så underbara som ni är! Jag hoppas fortfarande på att få träffa er i USA, men annars så ses vi igen om mindre än 10 månader! Jag älskar er.
2011-10-28
 03:23:43

SJUK!

Nu har jag tyvärr blivit sjuk, har känt det på mig ett par dagar nu. Jag kände mig extremt svag när jag gymmade, men tänkte inte mer på det efter träningspasset! det var först när jag vaknade av huvudvärk och ont i halsen inatt som jag insåg att det nog inte var så bra att jag hade tränat och pressat min kropp till max.
Idag skippade jag skolan och stannade istället hemma efter jag hade släppt av barnen,  jag somnade såklart och sov tills jag skulle iväg igen för att hämta upp barnen. Jag klarade dagen och känner mig starkare när jag är uppe, vilket är anledningen till att jag valde att jobba idag.
Igår var jag med Lina en ny svensk au pair, vi åkte till IKEA på kvällen och åt då ett svenskt måltid = köttbullar och potatismos med lingonsylt och gräddsås! sedan kollade vi runt lite och det känns ju alltid som att komma tillbaka till Sverige när man vandrar runt i IKEAS labyrint!
Nu ska jag försöka åka till Northgate mall och träffa Sidsel, det blir lite myskväll på BJ's och sedan en film på det! hoppas att de sänder Footloose.
Ikväll kommer förresten min värdsmammas föräldrar från Sverige, så det ska bli trevligt att få träffa dem!
2011-10-25
 22:44:05

Snart Halloween

Nu är det mindre än en vecka till Halloween! Alla hus har något som tyder på att halloween snart närmar sig. På måndag d. 31 oktober komma alla barn klä ut sig och förbereda sig inför trick and treat (godissamlare) Mina värdbarn har redan börjat äta från våra godisposar som egentligen ska ges bort under dagen!
J ska vara en häxa och S ett skelett- haha han säger alltid att halloween handlar om något läskigt och därför måste han se läskig ut, för annars blir det ingen bra Halloween, han vill dessutom tävla med sin syster om vem som samlar mest godis! haha sötnos!
Igår träffade jag de underbara tjejerna på en fika på starbucks i San Rafael! hur underbart är inte det att kunna gå från jobbet och träffa andra au pairer!
Vi kom fram till att vi ska halloweenfesta inne i San Francisco på lördag, så det ser jag verkligen fram emot!
Tiden går så sjukt fort, jag har snart varit i USA i 3 mdr- dvs. att jag bara har 10 kvar!
Tina & Isabelle
Elin & Jag
2011-10-23
 07:17:23

Fest i San Francisco!

ÅÅÅh vilken underbar kväll jag hade med tjejerna igår!
Igår jobbade jag till 5 och träffade sedan tjejerna kl 8 på kvällen hos Tina. Det blev musik, prat och en massa spel! det var helt enkelt en underbar kväll.
Sedan kom Matilda och hon stod även för körningen in till klubben i San Francisco, hög musik och en runda över the golden gate Bridge- kan det bli bättre?
Sedan parkerade vi i ett parkeringshus ( som vi senare inte kunna hitta) och åkte med taxi in till klubben.
musiken var så himla bra och vi fick verkligen njuta av livet här i USA! efter stängningen åkte vi till en restaurang kl 2 på natten och beställde in massor av mat! Hemvägen var dock mer besvärlig, då det var svårt att hitta ut från staden men vi lyckades som sagt hitta tillbaka till the golden gate bridge. Vi kom tillbaka till mitt ställe kl 4:30 inatt, fem tjejer i min lilla lägenhet! haha härligt! Tack för en underbar kväll! -
Idag vaknade vi vid 11 tiden - skiittrötta.. så vi gick ned till en restaurang och åt lite frukost- blåbärspannkakor för min del!
Sedan körde vi hem till Elins ställe och hängde vid poolen- vi har såklart runt 30 grader på dagen och jag njuter för fullt! och efter detta åkte vi till Sausalito och tog lite fina bilder av utsikten över San Francisco.
(Tina jag snodde dina bilder ;) )
Tina, Elin & Isabelle
Jag & Matilda
Vi hittade lite Bagels inne i SAN FRAN
'
bara 3 veckor till L.A!
2011-10-21
 23:42:44

California Driver's license Halleluja!

Idag har jag haft uppkörning i Corte Madera och jag klarade det! WUHUU.. är så himla lycklig nu, det går verkligen inte att beskriva känslan!
Jag var så nervös hela dagen igår att jag storshoppade för att tänka på en massa annat, haha hur patetiskt är inte det! men jag kände mig iaf lungnare under shoppingrundan på Nothgate mall och sedan lite sushi och Bridesmaides på det!
Jag känner mig jätte glad för tiden, jag njuter verkligen av att bo i USA - trodde faktiskt aldrig att jag skulle känna såhär, men det är helt fantastiskt! och det blir väl bara bättre och bättre med tiden ellerhur?
Sedan är det ju också bara 3 veckor tills jag flyger med tjejerna till L.A, tiden går verkligen hur fort som helst här borta!
Nu ska jag köra och hämta barnen och sedan blir det utgång i San Francisco ikväll!
2011-10-19
 05:05:29

Fler bilder från Santa Cruz!

2011-10-17
 02:14:09

Pumpkin patch

Idag har jag varit med min värdfamilj på au pair meeting. Det var faktiskt ganska mysigt, man fick även träffa många nya au pairer- det var hur kul som helst! Efter au pair mötet åkte jag med min värdfamilj till Novato för lite shopping inför Halloween! jätte många förberedar sig inför denna dagen, husen är dekorerat och redo för den stora dagen. Folk åker till Target för att handla extremt stora posar med godis till barnen, när de ska gå på trick and treat. Kostymerna är på plats och nu är det bara till att vänta på att dagen ska dyka upp! Hahah halloween är en galen tradition här i USA, men även jättekul för barnen.
¨.....
Efter shoppingen åkte min värdfamilj hem medans jag stannade kvar, i väntan på att Tina, Isabelle och Hanna skulle dyka upp. Sedan blev det lite shopping, amerikanska pannkakor och lite prat om resan till L.A.
.
Nu måste jag återgå till plugget och förhoppningsvis kan jag träffa tjejerna ikväll!
2011-10-16
 02:22:08

Soccergame!

Idag vaknade jag runt 9 och gick upp till familjen, jag såg då att de var påväg ut ur dörren. Vi gick ned till ett supermysigt frukostställe i stan och jag fick swedish pancakes (med blåbär) SÅÅÅÅ gott!
Jag har spenderat mycket tid med familjen idag, för idag hade S fotbollsmatch så jag var såklart med och fotade. Det var dessutom också första gången som jag såg honom spela, han är jätte duktig!
hans lag förlorade dock med 2 mål ( 5- 3) med de gjorde jätte bra ifrån sig.
Efter matchen åkte jag med min värdmamma och J till San Rafaels bibliotek, jag lånade the Host!
Nu ska jag snart träffa tjejerna hemma hos Isabelle! ha en super bra helg!
2011-10-14
 04:24:52

The summer is back!

Nu njuter jag för fullt av de 29 graderna vi har här. Solen och värmen har som sagt kommit tillbaka till kalifornien, hur skönt är inte det? Jag måste bara börja ta på mig ett par shorts redan på morgonen, för det blir verkligen för varmt att ha jeans. '
Något nytt just nu: Jag har varit på min första lektion på college of marin i tisdags, vilket jag tyckte var ganska spännande. I denna termin kommer jag läsa engelska( reading and writing), jag tycker att det är jätte intressant men dock väldigt mycket läxor! Jag får väl bara se det på ett positivt sätt, då min engelska säkert kommer bli mycket bättre!
En grej som jag kan känna när jag är ensam, är att jag direkt börjar att tänka på allt hemma! Men problemet är inte att jag har det dåligt här i USA, för det har jag VERKLIGEN INTE! jag stortrivs, det kan jag lätt säga. Hmmm jag vet egentligen inte varför jag tänker så mycket på det när jag är ensam!
Om 4 veckor ska jag till Hollywood, L.A, Beverly Hills m.m med det härliga gänget!!! uuuh längtar!
2011-10-12
 05:39:21

SANTA CRUZ!

I helgen åkte jag, Tina, Isabel och Hanna på roadtrip till santa cruz! det var så himla kul!
Vi åkte lördag morgon och var hemma igen söndag kväll.
Allt började med att jag fredag kväll åkte in till San Francisco för att möta upp Isabel, så vi kollade runt i stan och sedan blev det the cheesecake factory! asså ni fattar inte hur gott det är! till er som aldrig har varit där, ÅK DIT!! vi fick dock sitta och vänta i 1,5 timme innan där var en plats för oss. En grej som förstörde fredagen var när jag och Isabel åkte med tåget hem. Det hände en massa obehagliga grejer! men men .... det hände inget med oss iaf! vi får bara vara lite försiktiga.
Helgen i Santa Cruz har varit helt fantastisk! vi bodde precis vid stranden och hade nära till stan. Vi var även ute och festade lördag kväll, det var hur kul som helst... verkligen höjdpunkten för helgen. Allt har varit så underbart och det tackar jag de underbara flickorna för som var med och ett särskilt tack till Hanna som körde hela vägen!
Det är så vackert på stranden i Santa cruz och vi hade verkligen tur med vädret, temperaturen låg runt 25 grader och sommarkänslan kom smygande tillbaka! Bed &breakfesten som vi bodde på hade de gulligaste ägarna, vi fick ju även frukost på söndagen och det var hur mysigt som helst!
En grej som jag tycker är väldigt lustig, är att jag träffade på en annan au pair som bor i närheten av mig! konstigt va? jag vände snabbt mitt huvud in i en liten affär vid tivoliet på stranden och därinne såg jag henne! Hon var tydligen ute och roadtrippade med hela sin familj från Danmark! Så vi fick pratat lite och jag hälsade på hennes familj! det är lustigt  hur man ibland  träffar på folk sådär! - världen är liten!
Nu kommer vi till söndag! - för här hände det ändå en del. Vi bestämde oss som sagt för att åka hemåt på vägarna vid 12 tiden. Vi åkte dock inom IKEA i Palo Alto, åååååh ska jag säga er, det kändes som att vara hemma igen. Svenska köttbullar med potatismos och sås, det är livet!! Jag fick även handlat lite svenskt godis och lite småsaker inne på IKEA. En sak som jag tycker är så irriterande, är att IKEA här i USA ska sluta sälja svensk mat och godis, då de vill skapa sitt eget märke! BUHU .....
Efter IKEA åkte vi vidare längs HIGHWAY 1 och det var helt fantastiskt. Vi stannade på en strand på vägen hem och sedan på Ocean beach som ligger i San Francisco....  här är så vackert, jag kan inte förstå att jag bor här!
TACK TJEJER FÖR EN HELT UNDERBAR HELG! snart blir det L.A, HOLLYWOOD .. M.M  ;) I can't wait!
'
2011-10-07
 21:44:12

ojojoj

Nu kommer allt på en gång!
hela veckans nyheter kommer jag nu bomba er med!
Det är faktiskt så att jag lördag morgon kommer åka på roadtrip till Santa Cruz med Hanna, Tina och Isabel vilket jag ser extremt framemot!  hoppas på att vädret snart blir lite bättre bara!
i måndags började regnperioden verkligen, det stormade och regnade som in i bomben. tydligen så är "vintern" påväg, men det är inte samma slags vinter som vi har hemma.. dvs. att vi inte får minusgrader men vi får dock väldigt mycket regn och en temperatur på runt 10-15 grader, det är inte riktigt så kallt ännu men temperaturen ligger redan runt 17-23 grader- vilket jag tycker är kallt. Vi är så vana vid att ha en temperatur runt 30-35 grader så när vädret växlade om så snabbt från 35 grader på onsdagen och över till typ 16 grader på måndagen, fick jag verkligen mig en chock. Så nu är det på med regnjackan ( som jag såklart glömde hemma) och gummistövlar!
jaaa ni, vad har egentligen hänt under denna veckan? hmm låt mig nu säga att jag först skulle börja tänka på lite varmare kläder och även kanske köpa en ny regnjacka, det behövs nog! Men inte nog med det så var jag och gjorde teoriprovet på DMV igår och jag KLARADE DET!! och snart väntas det en uppkörning, är så nevös! det värsta med att flytta till cali är att man måste ta ett kalifornskt körkort för att kunna bli bra försäkrat i värdsfamiljens bil.
JUBBBI jag klarade iaf testet, så nu är det bara behind-the -wheel test som fattas. En sak som jag tycker är väldigt konstigt och okontrollerat, är sättet de lägger upp teoriprovet på! Det första man gör när man kommer dit är att ställa sig i en kö i fönster 2, sedan går man fram och tar en bild och sedan får man ett långt papper med 36 frågor och utav dem får man ha 6 fel. Sedan säger de lycka till och man får då gå och sätta sig i hörnan inne i samma rum där folk står och pratar! dvs. att man sitter och gör provet i samma rum som alla andra och det är ju inte precis särskilt tyst därinne! sedan när man känner att man är klar då går man återigen upp och ställer sig i kön för att lämna in provet. Man överlämnar provet till gubben i fönstret och han rätter det direkt och säger högt om man klarar det eller inte, så om man klarar det eller ej, kommer folk ändå att veta.
ÅÅÅH S var så gullig igår igen, då han sade att jag var den bästa au pairen de någonsin har haft! iiih han gör mig så lycklig!!
här kommer lite bilder från i söndags då jag, Tina och Hanna åkte upp på ett ställe där man kunde se ut över The Golden Gate bridge! enjoy! ;)
2011-10-03
 03:53:55

vilken härlig helg!

Jag har haft en underbar helg! och den vill jag såklart dela med er.
Det var faktiskt så att jag åkte iväg till San Francisco i fredags, så jag fick skjuts in till färjan av min värdmamma! De var så otroligt snälla och frågade mig hur jag skulle komma dit och hem igen! de ställer verkligen upp för mig. Dessutom måste jag ju skryta lite med hur mina dagar ibland kan se ut. jag gick upp 5:20 som vanligt i fredags, men dagen blev inte som vanligt och inte alls som jag hade räknat med.. nej för mamman skulle med S på fieldtrip och han hade redan tagit kläder på sig innan jag hade vaknat. Morgonen var enkel och ganska mysig, jag fixade barnens lunchboxar och mamman körde barnen till skolan. När klockan väl blev 3 pm så skulle min dag egentligen börja, men värdmamman sms:ade mig och sade att jag inte behövde hämta barnen i skolan så dvs att jag typ bara jobbade 1 - 1,5 timme i fredags!!!! LYX! haha nej men jag har det superbra i familjen! jag känner mig trygg, hemma och självsäker när jag är runt dem! jag älskar USA och allt som finns runt mig.
Nu måste jag komma fram till vad jag egentligen ville ha sagt.
Jag skulle åka in till SF för att möta upp Isabel, Hanna och en ny svensk au pair, så vi åkte och shoppade lite sedan drog vi till Castro = bögarnas gata-- oooh ja ni hörde mig!! det var så roligt att få uppleva det! haha man får verkligen uppleva mycket i den extrema staden.
Sedan sov jag över hos Isabel - supermysigt! vi försökte typ  fixa dvdspelaren hela natten/kvällen men lyckades dock inte- så vi lade oss i sängen med datorn och såg Knocked up! På lördagen åkte jag och Isabel in till centrum för att hämta upp Hanna, Elin och Tina! så det blev lite sightseeing inne i San Francisco! vi åkte till lombard street, en gata som är känt för att vara krokig- och vi åkte även till pier 39- där alla sjösälar brukar samlas.
Idag åkte jag, Hanna och Tina upp till "kullen" med utsikt över SF och the golden gate bridge! så nu har jag äntligen lite bilder! kommer ladda upp dem så snart som möjligt.
Det har varit en helt underbar helg! och nu ser jag bara framemot nästa helg då vi åker på roadtrip till Santa Cruz!