2012-06-30
 23:30:19

Ångest

Paniken har börjat smyga sig in på mig och lagt sig som ett mörkt moln! ena stunden är jag hur glad som helst medans jag i andra kan få panik och börja gråta! jag känner ett stort tryck mot mitt bröst och kan knappt andas... hela min värld vänds snart upp och ner och snart ska jag ta avsked till mina älskade värdbarn, mina fina vänner och mitt underbara amerikanska liv! USA kommer alltid vara mitt hem och jag kommer alltid söka mig tillbaka till San Francisco; min stad, mitt hem och mitt liv! 
Just nu sitter jag med en klump i halsen och spänner mig för att inte börja gråta, tårarna har runnit som en flod hela veckan och jag har knappt kunnat få mig själv på bra humör! Jag vet att jag borde njuta mer, men det är svårt nu när jag vet att jag bara har så lite tid kvar med alla fina! Jag ser verkligen också fram emot att få träffa alla hemma, men jag kommer aldrig komma tillbaka till mitt liv i USA! och det är det som gör så ont!!!!
De senaste inläggen har väl mest varit deppiga och det ber jag om ursäkt för, men jag känner verkligen bara för att skriva ner mina känslor och hur jag försöker hantera denna svåra situationen! Jag har varit så stark att ta ett beslut att åka till USA och bo här, utan vänner och familj. Jag har vuxit och blivit mer självständig och känner mig så nöjd och glad för alla fina minnen som jag har skapat! Mina värdbarn har fått mig till att växa till en mer mammig person och jag känner mig verkligen vuxen! Aldrig trodde jag att mitt liv här i USA skulle kunna ändra mina val och min mognadsprocess på ett så drastiskt sätt! 
 
USA, mina vänner och min värdfamilj, jag är er evigt tacksam för ett lyckat och underbart år, men nu är det snart dags att ta avsked! jag har fått vänner och minnen för livet och det är något jag aldrig kommer ångra!
 
2012-06-29
 04:19:15

2 weeks with the kids! :'(

Idag fick jag reda på att jag bara har två veckor kvar med barnen! det är nämligen så att min värdfamilj åker till Sverige d. 22 juli och då kommer jag vara själv här till d. 2 augusti  och då åker jag till HAWAII....!!! och det är faktiskt exakt 5 veckor kvar tills dess!! wuhu!
Min värdfamilj åker även iväg nästa vecka då de ska campa, så jag kommer få ungefär tre veckors semester! det låter kanske som något jag borde uppskatta, men jag känner att jag hade velat spendera min tid med mina älskade värdbarn innan mitt år tar slut!  det kommer nog bli bra, men det var väl en chock när jag fick reda på att jag bara har två veckor (10 dagar) med dem och då insåg även jag  att jag snart ska flytta till Sverige igen och lämna SF bakom mig! det blir bra...... hoppas jag!* 
 
Nu ska jag snart åka o träffa Carina, hon åker om en vecka!! :( ..usch ...  det är så jobbigt att säga hejdå till så många fina människor! 
 
2012-06-26
 03:20:20

Midsommar/ Pride

Det har  varit en super härlig helg! jag har fått fira midsommar på bäst tänkbara sätt tillsammans med mina fina vänner! vi tog hela Sverige hit på en och samma gång! vi har fått uppleva denna traditionen på ett så svenskt sätt som möjligt! 
Midsommarkransar, musik, visor, shots, svensk mat ( från IKEA) och en sjukt bra utekväll med mina svenska hjärtan! vad mer kan jag säga än att jag har haft det super..... bra!!!!! bilderna får tala för sig själva! 
På söndagen var det dags för pride festivalen inne i stan... hmm går inte riktigt att förklara känslan och vad man ser! kan dock säga att detta nog inte riktigt händer i någon annan stan än själva SAN FRANCISCO! nakna människor överallt, bögiga killar som dansar upp av en lyktstolpe, härlig musik, en härlig men speciell parad och en stad fyllt med tusentals originella människor! SAN FRAN du är härlig du! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PRIDE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2012-06-19
 01:43:35

Glass i stora lass..!

Nu ska jag snart åka iväg med Anna och köpa lite glass!
Jag har typ varit ledig hela dagen och bara degat framför min dator, känner att jag behövde detta... men nu är jag ganska less på att bara sitta inne när vädret är så fint som det är!
Jag jobbar bara på morgonen hela denna veckan i och med att barnen går på camp! så imorgon ska jag och Sara åka till poolen med hennes barn! tänkte kanske även gå på något pass på kvällen!
Nu ska jag iväg och feta upp mig lite mer! ;) hoppas USA-kilon försvinner när jag kommer hem igen... men nu ska jag inte tänka på det, iaf inte idag! pöööz
2012-06-18
 04:44:04

It's getting hot in here....

PJUUUh igår fick man stå ut med 37 graders värme och jag kan säga att det inte var lätt att ta sig runt! Jag stannade dock inne tills jag skulle börjar jobba och som tur det var det kyligt och bekvämt i min lilla lägenhet!
I fredags var det min värdföräldrars bröllopsdag, så det firade de med att åka till Sonoma över helgen, jag fick då pincha in och jobba! Tyckte faktiskt att det var skönt att få vara med barnen hela helgen! var mest med J då S hade en sleepover, så vi hade en mysig tjejkväll! vi lagade mat tillsammans, sminkade varandra ( blev väl sådär ;) ) tog roliga bilder och åt en massa onyttiga saker! Vi har verkligen njutit av att bara få vara vi och jag kan säga att jag älskar denna tjejen mer och mer för varje dag! hur ska jag kunna säga hejdå till henne samt S? det kommer inte bli lätt! hon är som min lillasyster!
jag skypade även med mamma och pappa om detta igår och jag kom väl fram till att det är något som bara måste göras!! och jag kommer så småningom tänka på annat än mitt liv här i USA! känner bara paniken över att jag måste starta om mitt iv på nytt när jag väl har kommit hem!
Jag har så blandade känslor i anledning med min resa hem till Sverige! ena stunden är jag super glad och ser verkligen fram emot till att få se alla igen och att få komma hem till tryggheten, men i den andra stunden får jag panik och känner absolut inte för att åka från mitt älskade USA och mina underbara vänner samt värdbarn! Jag är uppriven inuti och kan känna mig väldigt frustrerad för tiden! jag vet inte om jag är glad eller om jag vill gråta! är det så konstigt? Jag har byggt upp ett helt nytt liv här i USA och nu plötsligt ska jag åka hem, lämna min vardag, mina kompisar och mina älskade, underbara, gulliga värdbarn!!! det känns verkligen som om någon har slitit ut mitt hjärta ur mitt bröst!
Jag gick precis igenom alla mina album på facebook och hittade en underbar bild på min älskade Savannah! som jag längtar till att få träffa henne igen...  är säker på att mycket har förändrats sedan jag åkte.. kanske något jag hoppas på?... men samtidigt inte! ÅÅÅh längtar så till att få träffa familj och vänner igen..!!!
Idag är det far's dag i USA, så Tillykke på fars dag farmand! - jag satte barnen till att måla varsin tavla till sin pappa! de älskar att måla, särskilt J.. en väldigt kreativ och glad liten tjej!
Savannah! min lilla snutte!
2012-06-16
 03:31:25

Nu är Sara här!

Jag är super dålig på att uppdatera, men har helt enkelt inte haft tid! jobbar från 6 på morgonen till 4- 5 på kvällen! familjen har även fått besök av förr förra au pair, Sara! så vi har varit på Giants game, ätit ute och hittat på en massa till sent på kvällen! så har helt enkelt inte haft tid.
Det har hänt ganska mycket under denna veckan samt med förra helg, så är lite ledsen att jag inte har hunnit dela detta med er! men nu tar jag som sagt tag i detta och skriver ett långt blogginlägg till er om en hel vecka!
Isabelle hade hela sitt hus för sig själv förra helgen, så vi hängde där.. solade, grillade och snackade en massa som vanligt! det var hur skönt som helst och huset hon bor i är så fint!! efter middagen gick vi ut i jacuzzin och satt under stjärnhimlen! det var en perfekt helg! älskar såklart alltid att få vara med mina svenska hjärtan och få prata ut på svenska! i söndags hade jag och Sandra au pair möte, så vi åkte direkt från Isabelle på morgonen och till en art/musikal festival där alla au pairer i brandi's grupp samlades! vi pratade lite om poolsafety för barnen och hur lätt ett barn kan drunka...!!
efter mötet åkte jag, Sandra och Camilla till en pool i novato! vi hängde typ där hela dagen (mesta del av tiden i poolen) på kvällen åkte vi till frosen yoghurt stället!
I måndags började barnens sommarlov på allvar! jag börjar som sagt jobba någon gång mellan 5:30 - 6:00 på morgonen och jobbar oftast till kvällen, så det är några långa men roliga dagar!
Jag njuter mycket mer av att få vara med barnen på dagarna och inte stressa ihjäl med dem nu när de inte går i skolan längre! vi brukar ta det väldigt lugnt på morgnarna och sedan drar vi hemifrån och hittar på något! Det är iaf skönt att slippa stressa och tjata på dem om alla läxor och vi får dessutom mycket mer tid tillsammans nu innan jag ska börja bege mig hem till Sverige igen!
I måndags åkte jag och S till bowlinghallen! så vi spelade, åt glass och hade det super kul ihop! där är inte så mycket mer att säga om det än att jag älskar att få spendera tid med ett av barnen - lite kvalitetstid! lika väl som jag älskar att vara med båda, men att vara med en gör också att man kan satsa mer på den och göra det han vill göra! Jag och S hade även waterfight ute i vår court yard haha han hällde flera liter kallt vatten över mitt huvud! haha ska säga att han fick igen;)
I tisdags kom Sara hit, den förr förra au pairen i familjen... som barnen har längtat efter henne!! jag trodde att det skulle vara jobbigare än det var, men hon är hur trevlig som helst och jag tycker faktiskt att det är kul att få vara med och träffa en annan som har gått igenom precis samma sak som jag! Hon kom även med svensk godis till mig!!! snutte!! haha så nu har jag mumsat i mig lite, även om jag inte borde äta något onyttigt!
Så i tisdags tog vi det lugnt allihopa, det enda jag och barnen hann med innan hon kom hit var playdates med barnens kompisar i någon timme och måla en välkomst skylt till Sara!
I onsdags åkte jag och Sara med barnen till poolen! vi tog med oss mat och hade en picknick! hela poolen var öppen för bara lek så barnen hade det hur kul som helst!! På kvällen åkte jag Sara, Sara's kompis och min värdfamilj + min värdpappas bror till en Giants Game! det var tydligen "a perfect game"! vilket betyder att det andra laget inte ens kom till första bas under hela spelet! vilket inte har hänt i Giants historia! så det var fest på varje gata i San Francisco efter matchen!
I går åkte jag och Sara med barnen till bibblan, sedan gick vi ned till coldstone och tog en glass! vi tog det mest lugnt igår och Sara kände sig också lite jetlaged! På kvällen åkte jag och Ida till phoenix lake och hikade! det var riktigt skönt att få lite egen space efter att ha umgås med familjen samt deras förra au pair 24-7! Jag och Ida åkte sedan till wholefoods och köpte med oss en salad hem och hade även massagekväll! tack idisen för en underbar kväll... igår var det även exakt en månad tills jag måste säga hejdå till henne! vilket inte är roligt någonstans! Jag har verkligen börjat få det dåligt över att tänka på att jag snart ska säga hejdå till så många underbara människor! det kommer bli jätte jobbigt!
Idag har jag fått vara själv med barnen... har faktiskt tyckt att det var super skönt!****
J's kompis pappa kom även och hämtade upp mig samt barnen för att ta oss till poolen! de har även ett medlemskort där!! så jag och barnen plus Byron och hans tre barn badade och lekte hela dagen ute i poolen! känner mig lite bränt på axlarna!
när jag fick tid kunde jag sitta och prata lite med honom! han berättade lite om de andra au pairen i min värdfamilj och han sade att jag var väldigt öppen och han tyckte det var bra! trodde dock att alla föräldrar i skolan tyckte jag var tyst, men tydligen inte!
Det var skönt att se barnen njuta av deras sommarlov med sina kompisar + mig ;)! vi åt lunch vid poolen!
vi har helt enkelt haft en helt fantastisk dag! kändes knappt som jag jobbade!
I helgen ska jag vara med barnen i och med att det är mina värdföräldrars bröllopsdag! så de ska åka till Sonoma och stanna där från lördag till söndag! tänkte ta med barnen på bio, till poolen och ut och shoppa en fars dag present! så tiden ska nog gå snabbt! ser faktiskt fram emot att få vara själv med barnen hela helgen! I love these guys!
POOLPARTY hos Isabelle
Elin & Isabelle
hjälper Isabelle i köket!
Elin, Lina, Magali & Carina!
Isabelle & jag
Sandra & jag
hittade S's hamster såhär i måndags! haha...
Jag och S i bowlinghallen! han ägde ;)
för Sara!
GIANTS GAME!! de vann 10-0
Sarah & Sara!
2012-06-09
 02:34:47

Graduation- och långhelg!

Igår var dagen då min fina J graduated från elementary school och nästa år kommer hon börja i junior high school! hon fyller även 11 i år!
Jag var med min värdfamilj och kollade på när hon fick sitt diplom, sedan tog vi en massa bilder med föräldrar samt barnens kompisar..
Vi firade skolavslutningen med tårta, god mat och härligt sällskap.
Vi har även fått två extra "familjemedlemmar" - vi kommer ta hand om två marsvin under sommaren! barnen är hur glada som helst'!
Efter skolan åkte jag med min värdfamilj och åt sushi... 5th graders graduation är ganska stort här i USA, de firas ordentligt med ballonger, presenter och fest! så jag åkte snabbt ned till CVS och köpte en blomma, ett kort och ett armband!
Efter lunchen åkte min värdfamilj på grillfest! jag valde att stanna hemma, men åkte då till gymmet och sedan till poolen för att få lite egen tid!
Igår träffade jag Elin, vi åt på crepvine och gick sedan hem till mig för att kolla på film och hade massagekväll!
Jag har varit ledig hela dagen idag, det känns så skönt att kunna njuta av det fina vädret!! Runt 11 träffade jag Elin för, vi åkte för att signa in oss på watercolor kursen till sommaren, men de hade tyvärr stängt, så vi åkte och tog en kaffe på peets istället! alltid lika kul att träffa henne! Hon började jobba kl 13 så vi åkte var sitt håll efter kaffen!
Jag har spenderat mesta av dagen på gymmet och vid poolen! känner att jag har kommit igång med träningen igen! känner mig hundra gånger piggare och är så mycket gladare!
förresten... idag är det exakt 10 månader sedan jag åkte från Sverige! jag förstår inte vart tiden har tagit vägen! och det är även ett år sedan jag tog studenten! och idag är det även min finaste väns student och jag är så ledsen att jag inte kan vara där på hennes stora dag!  Jag hoppas du får en underbar dag min älskade vän- Johanna Tolf! ILOVEU!
Ikväll kommer Isabel in till mig, nu har vi inte så mycket tid kvar så vi försöker träffas så mycket vi nu hinner! Hon är helt klart en av mina bästa vänner från USA! det kommer bli jobbigt att säga hejdå till min umeå-tjej!
2012-06-07
 02:22:42

heeelg

Är så dålig på att uppdatera bloggen! sorry! har helt enkelt inte pallat!
Jag kan väl berätta lite om min helg, inget speciellt... har dock mest njutit av att vara själv!
I fredags åkte jag dock med Ellinor, Emelie och en annan tysk au pair på bio.. vi såg snowwhite and the huntsman.
I lördags jobbade jag, barnens skola hade festival och alla klasser sjöng även på olika språk. S's på franska och J's på svenska: de sjöng Idas sommarvisa! de var så duktiga!!!!!!!
Efter festivalen åkte jag till poolen, solade, simmade och sedan åkte jag till phoenix lake och läste min bok: something blue! läste såklart först something borrowed som är bok nummer 1! de är så bra, ni måste verkligen läsa dem!
I söndags träffade jag Emelie och Ellinor igen, vi åkte till Northgate, sjön och hängde typ bara hela dagen! jätte mysig helg!
I går träffade jag fina Elin! vi åt sushi på kvällen och sedan åkte vi hem till mig och kollade på filmen something borrowed, den är dock inte alls lika bra som boken!! ;)
I morgon är det sista dagen för barnen i skolan och även J's graduation! så jag kommer typ vara ledig torsdag- söndag! ska självklart vara med på ceremonin och fira henne!
Om 9 veckor åker jag till Hawaii! det är så sjukt att tänka på!! har bara 7,5 vecka kvar med barnen :( de berättade även idag att de har hittat en ny au pair! usch det är så jobbigt att prata om! men det ska bli så kul att få träffa alla hemma igen!
5th graders
I måndags var jag på baseballgame med min värdfamilj! San Rafaels lag!
2012-06-03
 05:27:44

Only two months left! :'(- d.2 juni!

Idag är det exakt två månader tills jag sitter på ett flyg påväg till Big Island, Hawaii! om 6 dagar har jag bott i USA i exakt 10 månader! tiden har gått så fort, men samtidigt känns det som om att jag alltid har bott här! jag känner mig verkligen hemma och hittar runt överallt!
Jag har bara 7 veckor kvar med barnen, det är verkligen inte till att förstå! det gör så ont i hjärtat när jag tänker på att jag snart ska börja samla ihop mina saker och flytta bort från min underbara värdfamilj! jag står mina värdbarn jätte nära och att säga hejdå till dem kommer vara så jobbigt! jag älskar dem och hoppas att vi kommer hålla kontakten livet ut! Jag har dock en fördel i förhållandet till så många andra au pairer, för mina är ju halvsvensk.. så de åker till Sverige minst en gång om året! o då kan jag passa på att besöka dem!
Som sagt... om två månader åker jag till Hawaii! jag kommer först åka till Big Island, Hawaii ( från d. 2 - 13 augusti) sedan åker jag och Luna ( en dansk au pair, som jag träffade på au pair skolan i augusti förra året) till Maui ( d.13-23) Jag kommer vara borta 3 veckor i allt! Det finns så mycket att se på dessa öar... vi vill bla.. utforska vulkanen på big island,.. vattenfall, regnskog och de vackra stränderna! Jag ser verkligen fram emot vår resa till Hawaii, men det kommer även vara jobbigt att inse att året går mot sitt slut!..
.-.
Jag landar i San Francisco igen d. 23 augusti och hoppas på att åka till Sverige d. 24.... men tror dock det blir d. 26! gaaah jag fattar inte att jag bara har 8 veckor kvar!! det är sinnessjukt! Jag har inte precis varit glad för detta, men har på något sätt under den senaste veckan fått lite mer glädje och sug av att åka tillbaka till Sverige och starta ett nytt liv! men jag kommer självklart sakna mitt cali-liv och mina nya älskade vänner från USA!!
Ni som undrar varför jag åker tillbaka till Hawaii.... Hawaii har ungefär 8 olika öar! varje ö är speciell och är inte den andra lik! och det inte precis så att jag kommer åka tillbaka till Hawaii när jag har åkt hem till Sverige igen! det ligger 6 timmar med flyg från cali och det är det närmsta man kan komma öarna! det blir även för dyrt att flyga från Sverige o dit! så jag valde att planera min resemånad på två olika öar på Hawaii! för jag är hundra på att jag kommer åka tillbaka till USA men inte Hawaii! det enda jag har kvar att se av USA men som jag inte har råd med är, Miami, Yosemite, Texas och Boston! men då har jag också en anledning till att komma tillbaka.. + min värdfamilj såklart'!!
2012-06-01
 06:42:33

hejdå Tina!

Igår var dagen då jag sade hejdå till en väldigt fin vän! Aldrig trodde jag att jag skulle få så underbara vänner här på andra sidan av jorden!
Vi är här för varandra och finner alltid stöd i varandras famn! vi har en hand att ta emot och ger själv stöd under hårda tider! Mina vänner har blivit min familj och när livet inte visar sin bästa sida, finns det alltid en axel att luta sig mot. Vi finner trygghet och förstår oss på varann! Det kan vara väldigt svårt för er därhemma att sätta er in i våra liv och se utifrån våra perspektiv, men det är något som vi au pairer kan göra! vi förstår varandra!- o vi lever samma liv!
Jag älskar mina vänner här och hoppas alltid på att få vara en del av deras liv, även när vi alla är tillbaka i vårt hemland!
Jag har gråtit i floder och känt ett stort hål i mitt bröst! att säga hejdå till Tina är något av det jobbigaste jag har gjort, men jag har också insett att vi kommer träffas igen! ... men det blir även inte samma sak!
Tina jag kommer sakna våra torsdagar samt helger tillsammans!!!...
Så Tinisen! du har varit en underbar vän och jag är så glad för allt vi har upplevt tillsammans! ILOVEU! längtar tills jag kan åka upp till Stockholm och träffa dig igen--- vi kanske kan köra en reunion någon gång ;)? jag hoppas att du får det underbart i Sverige, vi kommer dock sakna dig så sjukt mycket!
Idag har jag varit på Swimathon med min värdfamilj! så först simmade barnen och sedan var jag med och tävlade med de vuxna! kan stolt säga att mitt lag vann i frisim och jag kom först i rygg! det var väldigt roligt att få simma igen och särskilt tävla! när jag kom upp ur vattnet kom deras coach och sade att jag var jätte duktig! ahha kände mig dock inte på topp, men ändå ok för inte att ha simmat på ett år! alla hade tydligen hejat på mig i högtalaren och skrikit; and the swedish au pair is leading and she is going to win! haha alla kom sedan upp till mig och började prata om hur duktig jag var! så gulliga!
... har verkligen saknat att tävla!
I helgen åker mina vänner till Clear lake! så jag kommer stanna i Marin :(... men jag ska iaf se mina värdbarn tävlingssimma, så då har jag något att hitta på!
d. 11 september 2011! - en bild från the scavenger hunt i SF! d