2011-11-02
 00:38:55

Amerikansk fotboll, Barnkalas, Halloween-fest & Stinson Beach

Hur ska jag börja beskriva min helg...
I fredags träffade jag min värdmammas föräldrar, jag fick mitt paket och gick med ett leende på läppen hela dagen! Nu när morföräldrarna har kommit innebär det också korta dagar, såsom typ en timmes jobb om dagen. Jag kommer få en super slappe vecka, men det behövs!
Efter j's pianolektion hämtade alla upp mig hemma hos mig och vi körde då mot San Rafael High School för att titta på en amerikansk fotbollsmatch- det var hur kul som helst och verkligen något som jag vill uppleva igen! Vi åke dit i anledning av att J skulle vara med och dansa cheerleading med de äldre tjejerna, Hon var super duktig!
Sedan åkte hela familjen till en mexikansk restaurang och åt jättegod mat! Efter att ha slängt i oss all mat åkte vi hemåt. Jag tog då bilen dirket när vi kom hem och åkte först till Carina 1 för hämta upp henne påväg till Tina och sedan kom en annan tysk Carina och vi hade filmkväll med kladdkaka!
Lördagen spenderades med dansken Sidsel och på hennes värdbarns kalas, en liten pojke som fyllde 4 år och som är störtkär i Scooby doo. Hela temat var såklart scooby doo! Han var klädd som scooby doo och även hans morfar hade exakt samma kostym, Gulligt HAHA!
Efter kalaset smög jag och Sidsel iväg för att hyra film och köpte lite hem till vår efterlängtade morotskaka som visade sig smaka som himmelriket, jag kan lätt rekommendera detta recept! efter vi hade kollat på Remember me, ringde Tina mig och berättade att de hade tänkt åka in till San francisco för att Halloweenfesta!! Så vi tog bussen från San Rafael och in till San Francisco! Det blev lite förfest hos Isabel och sedan utgång- Det var så härligt att se hur folk verkligen går in för halloween här i USA, det är verkligen ingen liten grej och det visar sig att vara exakt som man har sett på alla amerikanska filmer!
Jag var en humla och kände mig extremt "söt" i min lilla kostym haha men folk var verkligen kreativa med sin outfit och man kände halloweenkänslan runt om i staden.
Söndagen innebar det lugnare och njuta av vädret till max! Jag, Tina och Elin hade dagen innan sovit hos Tina och valde då dagen efter att åka till Stinson beach för att ta det lite lugnt och njuta av vår lediga dag. Havet runt om oss är ganska känt för att ha många vithajar och därmed också valar samt delfiner, så vi försökte hela tiden hålla utkik över havet. Stranden är superlång och väldigt vacker, vägen dit är lång med värd all besvär! Bergen som leder oss ut mot havet är som en dröm och allt i ett så känns detta som om vi lever livet!!! Jag har aldrig varit med om något så vackert som det vi upplever här i The Bay Area, det är helt otroligt och det går inte ett enda ögonblick då jag ångrar att jag kom hit till just detta område. Bergen, havet, utsikten över the golden gate bridge, alla hikingställen samt nära till Lake Tahoe, L.A m.m ( såklart några timmar) men allt är så himla fint och jag känner verkligen att jag hamnade på rätt sida av USA!
Måndagen: Halloweeen night: Igår var det verkligen Halloween och det kunde man känna på långa avstånd! folk hade redan börjat fixa husen samt kostymer och godisposarna låg i allas kundvagnar! Här i USA storhandlar man godis inför Halloween! Det är inga små posar, verkligen inte!
Jag jobbade bara en timme igår igen och när klockan blev 2 på dagen åkte jag till skolan med mormorn och morfarn för att kolla på alla barnen som hade klätt ut sig och firade dagen med en massa lek och SÅKLART GOOOOODDDDIIIS! Mina värdbarn älskar denna dagen enbart för allt godissamlandet och för att de får äta godis på en annan dag förutom lördagar! De får även träffa kompisar och gå in i extremt läskiga hus!
Efter skolan åkte vi alla hem, fixade pumporna samt den sista lilla läskiga touchen utanför huset såsom flygande spöken samt fake spindlar! vi fixade alla till oss även mormorn och morfarn- hon var rödluva och han var dracula! haha de var hur söta som helst och barnen uppskattade deras tillvaro samt kostymerna! Vi åkte iväg vid 6-tiden och träffade då vårt gäng som vi skulle gå trick ot treat med! det var sjukt häftigt att få vara med på detta och så likt det man har sett i alla amerikanska filmer som handlar om halloween! Bara det att få uppleva detta med barnen samt familjen gör mig superlycklig och jag känner att jag kommer närmre barnen för varje dag.
Husen var extrema och vissa hade verkligen klätt ut hela huset som ett monster- så det gick knappt att se vart dörren befann sig! Vi åkte till detta stället som tydligen är ganska kännt i området, jag hörde att folk hade kört i två timmar för att komma till just detta område.
Barnen sprang nöjda och glada runt till alla hus och knakade på! S försökte många gånger skrämma folk med sin läskiga kostym. Han var klädd som han från scary movie och det kunde rinna falsk blod ned från masken, han var super stolt.
När vi kom till de sista husen för trick or treat, ville J också ha att jag skulle gå in o säga det och såklart få lite godis med mig hem! så nu har jag testat på det! Det var en helt fantastisk dag och verkligen utöver det jag hade förvantad mig, nu vet jag hur det känns att fira Halloween i USA.
Barnen satte ploppen på scooby's halsband- de fuskade ;)
Ja just det, här i USA bakar man inte riktigt själv och såklart så finns det ju pizza och färdigmat som bara ska värmas- inte orkar man väl stå i köket och laga riktig mat! allt ska vara så lätt som möjligt.
Barnen fick även slå scooby i sönder! - pinata
Jag o Sidsel åkte till blockbusters för att hyra film.
och såklart vår mumsiga morotskaka
efter klubben åkte vi till vår nuvärande favvo restaurang mitt i natten!- här blev det hamburgare och en massa annat skit.
Påväg till stinson beach
efter en hel dag på stranden åkte vi och åt och sedan stannade vi till på berget för att se solnedgången! Vackert!
HALLOWEEN!!
sista biten innan de är helt klara inför den stora kvällen!
Såhär blev barnens pumpor! :D skiitsnygga!


Angie

Åh vilken härlig halloweenhelg du verkar haft! Man blir ju inte lite avundsjukt när man ser strandbilderna, här hemma är det ju sisådär tio grader och mulet :P Sjukt fina och härliga bilder också vännen! Du är saknad här hemma :) <3



PUBLICERAT: 2011-11-02, 23:22:24 | URL: http://angelicajasmin.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: