2012-07-31
 09:49:58

two more days then I'm heading off to Hawaii baby!

Kan inte förstå att jag inte har fler helger kvar i Marin/ SF! mitt liv som au pair är över och har varit det i en och en halv vecka, men jag har fortfarande inte insett att mitt amerikanska liv tar slut på torsdag! jag har nu snart bott i USA i ett år, vad sägs som det ? galet va!!!!! 
Jag har knappt hunnit uppdatera bloggen, sorry för det.. men har haft fullt upp med att träffa alla mina kompisar!  Vill egentligen bara snabbt säga att jag börjar förbereda mig inför min hemresa.. bara 3,5 vecka kvar! Jag har lite ångest med allt i och med att jag ska flytta bort från min underbara lägenhet, mina vänner och min stad! Jag har bott här i ett år, allt känns som hemma och jag har lärt så många att känna... och nu ska jag plötsligt lämna allt detta bakom mig!! usch det är inte kul!
Har fått massa mejl och meddelanden från mina underbara vänner från Sverige, det hjälper mig verkligen! men jag kan fortfarande inte fatta att jag snart står på svensk mark! 
Jag, Elin och Magali tog en runda till gungan i tiburon i fredags, kommer inte riktigt ihåg om jag uppdaterade er om det.. super vacker plats!-
Jag har umgåtts mycket med Elin, fina älsklingen! känns skönt att hon har varit där så mycket för mig under denna svåra tiden! 
vi hade vår sista artclass i lördags, vi bakade kladdkaka till tanterna, haha så glada de blev!
.... Så nu är jag klar med alla timmar på college!
Idag tog jag bilen in till city, träffade Isabel och hennes kille! de ska resa tillsammans på hennes resemånad! jag har verkligen saknat min finis, även om vi bara har varit borta från varandra sedan midsommar! det blev inget goodbye idag.. skönt!! det blir istället hejdå till alla på onsdag! -
Planen var att åka till ocean beach, men vi vände direkt när vi väl kom dit... dimmigt och kallt.,!! så vi åkte till en park och sedan hem till Isabel! jag hann även få träffa Elin och Isabelle ikväll!!!
Isabelle har även kommit tillbaka från Tahoe, så skönt att jag hinner träffa henne lite innan jag nu beger mig!
Jag får låta bilderna tala för sig själva, orkar inte lägga ner så mycket mer tid på detta inlägget..!

 

Isabel & Joakim- bilder från idag

Isabel & Jag! kommer sakna henne så mkt! 

I

 

Bilder från gungan i tiburon!

 

 

 

 

 

 

 

2012-07-27
 02:02:19

Another goodbye!

Igår var jag och Elin hemma hos Anna på frukost! vi åt bagels och yoghurt med granola! 
Vi pratade om allt vi har upplevt och hur mycket vi har njutit av vår tid i SF! Jag kommer verkligen sakna denna underbara tös, men jag vet att hon har längtat till att få komma hem till sin familj och särskilt sin pojkvän! nu är det faktiskt också bara en timme till att hon landar på Arlanda!!.. hon måste vara super nervös!!! ååh längtar så tills det blir min tur! 
I dag är det även en vecka kvar tills jag åker till Hawaii- Big Island! jag ska ju som sagt spendera 3 veckor av min resemånad på två olika öar! jag börjar på big island och avslutar min resa på maui, sedan blir det två dagars resandet och sedan är jag tillbaka i Sverige! 
Jag och Elin har haft en massa sleepovers hela veckan, super mysigt måste jag säga! känns skönt att ha någon hos mig nu när jag har hela huset för mig själv! 
Jag försöker lägga upp min tid så jag hinner träffa mina kompisar så mycket som möjligt-! kan inte förstå att jag bara har en vecka kvar i Marin County! jag fattade nog först det igår i och med att jag packade en låda med alla mina grejer som inte fick plats i min väska! sedan jag åkte till postkontoret i San Rafael och skickade hem den för 110 dollar! så mamma och farmand, nu får ni vara beredda att ta emot alla mina grejer ;) 
Jag känner mig så klar med allt i Cali, i och med att mitt liv som au pair är över!
..... det hade varit mycket enklare att få åka någon dag efter familjen åkte! säga goodbye till alla på en gång, usch det kommer bli svårt att ta avsked till mina underbara vänner! 
 
2012-07-24
 10:19:06

Goodbye!!

I lördags sade jag hejdå till min underbara värdfamilj! Det är något av det jobbigaste jag någonsin har gjort och det kommer nog ta ett tag innan jag mår bra igen!
Jag har gråtit i floder och jag känner mig så tom!
Jag har nog inte riktigt heller förstått att mitt liv som au pair är över! för jag bor ju fortfarande kvar i huset och jag åker först till Hawaii nästa torsdag! 
Jag vill tacka min älskade värdfamilj för ett underbart år, och för alla fina stunder jag har haft tillsammans med dem! mitt år här i Kalifornien har fått mig till att växa och jag har fått så många nya fina vänner och mina värdbarn har blivit en stor del av mitt liv. Jag kommer aldrig sluta älska dem! 
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket min värdfamilj betyder för mig och hur mycket de har gjort för att jag skulle ha det så bra som möjligt! Vi har varit på så många fina äventyr tillsammans och det är något jag aldrig kommer glömma! De är och kommer alltid att vara min "2:a" familj och jag längtar tills jag kan få träffa dem igen! Mitt år i California har varit helt underbart och jag sitter nu med tårar i ögonen när jag nu tänker på alla otroliga saker jag har fått uppleva och på hur många fina människor jag har träffat! hur ska jag kunna säga hejdå till fler?!!!! mitt hjärta kommer brista, men jag måste säga hejdå och det visste jag när jag kom hit... men aldrig trodde jag att det skulle vara så jobbigt och kräva så mycket energi från mig!!! min älskade familj från Sverige är där för mig och de ger mig styrkan så jag kan ta mig igenom denna jobbiga tiden!
 
.-. 
I söndags åkte jag, Anna och Elin spontant upp till mount tamalpais! vi åkte enda upp till toppen! det var verkligen så vackert och alla var helt tagna av hur "amazing" utsikten var över hela Marin!!
Vi åkte hem till mig efter "hikingen" och lagade tacos och kollade på film samtidigt som vi åt färska jordgubbar, blåbär och glass! 
Idag har jag städat i huset, tvättat barnens kläder och organiserat barnens leksaker för sista gången! 
Det kändes så konstigt att göra detta för allra sista gången, men nu ska jag snart börja på andra äventyr! jag försöker tänka positivt på hemresan och på alla nya grejer som jag ska få uppleva, men gud vad jag kommer sakna mina älskade värdbarn och mina vänner!
Ikväll var jag Anna, Danielle och Elin på cheesecake fac, sista gången för Anna, för på onsdag åker hon hem till Sverige! ännu en fin vän att säga hejdå till!! :( 
Efter cheesecake packade jag mina väskor, så jag kan börja skicka hem grejer! inte trodde jag att det skulle ta så lång tid och att jag hade SÅÅÅÅÅÅ mycket grejer! undrar hur jag ska få hem allt??!!!!!!! gaaaaah det kommer bli dyrt! hur ska man kunna packa ett år av sitt liv i två resväskor....!!! 
.-.
Nu ska jag nanna,......
 
Mount Tamalpais!
 
 
 
Lite hiking
 
Fina Anna!
 
 
 
 
 
utsikt över SF!
 
Mina fina tjejer! Elin och Anna!
 
 
 
 Tacokväll hos mig! 
 
 Packar för fullt!! detta är inte ens 1/2 av vad jag har!! 
 
Cheesecake Factory! Annisen!
 
Danielle & Jag!
 
 
Anna & Elin! 
 
 
 
 
2012-07-18
 18:57:29

Las Vegas levererar!

Redan tva dagar i vegas och jag borjar kanna av paniken over att jag snart ska saga hejda till mitt amerikanska liv. Vegas resan har varit super bra an sa lange och jag kanner mig alltid lika valkommen och hemma hos deras farmor och farfar.
Igar var jag med barnen samt farfarn pa circus circus och sedan pa new york new york, vi provade en massa karuseller och spelade en massa spel. Nar vi kom hem fran en lang och sliten dag hade farmorn lagat sin special taco, som vi alla mumsade i oss en massa tacos!
Idag ska J och farmor pa en fin restaurang medans jag och s ska pa fashionshow och luncha nagonstans. Vi kommer nog ga in pa lite olika hotell.
Jag njuter verkligen att fa vara med barnen,...alla tre sover i en tvamans sang- det blir lite trangt ibland med vi har det mysigt! ( maste bara namna att alla har var sin sang, men barnen vill sa garna sova med mig)... haha!
Nu ska vi snart sticka, hann precis skriva ett litet inlagg om vad som hander i oknen! Imorgon ska vi nog till en waterpark, det kan nog behovas eftersom temperaturen ligger runt 40 grader. 
 
oh forresten, for er som inte redan har sett det pa facebook... : jag har fatt mitt flyg hem till kobenhavn! jag landar som sagt d. 25 augusti kl 15:20!! kan inte fatta att jag bara har en manad kvar! men jag langtar sa till att fa traffa alla er darhemma!! puss
2012-07-16
 19:36:46

Las Vegas- Grandma and Grandpa!

Ikväll kommer jag och barnen åka till Las Vegas, vi ska ner och besöka deras farmor och farfar! vi flyger runt 8 pm och kommer landa runt 9:30 pm! Jag hoppas på fint väder och såklart ett dopp i poolen. Vi flyger hem fredag kväll och det blir då slutet på min resa med min värdfamilj, för på lördagen åker min kära värdfamilj till Sverige och kommer stanna där i 3,5 vecka, jag har då huset för mig själv! 
Igår kväll åkte jag med min värdfamilj till simlagets avslutningsfest ( säsongens), vi åt middag, minglade och priser delades ut till simlagets alla simmare! barnen gick stolta runt med sin medalj! 
Jag har egentligen ganska mycket att skriva om, men orkar inte riktigt lägga så mycket tid på min blogg! Jag väljer hellre att spendera min tid med familjen och mina vänner... det kommer väl bli lite inlägg då och då! men förvänta inget inlägg förrän jag är tillbaka från vegas! 
 
I fredags sade jag hejdå till ännu en fin vän, Ida- hon har åkt iväg med sin värdfamilj och kommer vara borta i mer än en månad! så det blev hejdå till henne! jag har ju bara två veckor kvar till Hawaii och fem tills jag landar i Sverige! 
Det känns så konstigt att säga hejdå till mina vänner, det känns inte riktigt som jag har förstått att jag snart åker hem! men som sagt, Sverige vi ses snart!!!!!!!!!! 
 
Här kommer lite bilder från förra veckan då jag och Sara åkte in till San Francisco på kvällen! som jag kommer sakna denna underbara människa! loveu girl! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2012-07-11
 07:23:18

Vegas- d. 16-20 Juli

Nu är vegasresan bokat och på måndag kväll kommer jag flyga med barnen ner till deras farmor och farfar. Det blir min sista vecka med barnen och jag har sån tur att få vara med dem i en hel vecka, samtidigt som man får lite semester i en annan del av USA. 
Jag älskar verkligen också min värdpappas föräldrar, så jag ser inga problem med resan... jag hoppas jag får en super härlig vecka i vegas! ska njuta av att få spendera så mycket tid med mina underbara värdbarn! 
Idag har jag och barnen hängt vid terra linda pool, vi träffade även Sara och Ellinor där med deras värdbarn.. de åkte dock hem väldigt tidigt pga sjukt värdbarn!
Barnen hade varsin playdate så de hade fullt upp med att leka och bada! Jag har haft en toppen dag och dagen avslutades på det bästa tänkbara sätt! Ida kom över och vi fick tittat på hitta nemo! vi hade även massagekväll, kan det bli bättre?
Tiden går så fort, kan inte fatta att det redan är onsdag i morgon!! på fredag är dagen då jag ska säga hejdå till ännu en fin vän, nämligen Idisen! :( 
 
Nu ska jag gå och nanna!.... Kan ni förstå att jag åker till Hawaii om bara tre veckor!, vad hände med tiden!! gaaaaaaaaaalet!!!!! 
2012-07-10
 07:11:07

utgång & poolhäng med härliga tjejer!

Lördag kväll bjöd på härlig musik, taggade tjejer och en fete utgång i San Francisco!!!! vi träffade Elin, Isabelle och Ida på vessel men efter två timmar och med ömma, svullna och såriga fötter valde vi att ta bussen hem. Vi hann som tur det med sista bussen! Camilla och Sandra sov över hos mig och på söndag morgon hade vi vårt au pair möte = mitt sista! så jag var tvungen att ta med mig bevis på att jag har läst 72 timmar på  college. Vi åkte sen till en pool i Novato och hängde typ där hela dagen, trötta och slitna efter 5 timmars sömn. 
Jag fick precis reda på att detta är min sista vecka med barnen här hemma! för på måndag flyger jag med barnen till LAS VEGAS! vi ska bo hos deras farmor och farfar i en vecka, sedan på lördagen ska jag ta avsked till hela min värdfamilj!  uuuuusch........... ;'( detta är jobbigt! men snart får jag träffa alla underbara människor hemma i skåneland och Dänemark! 
 
 
 
 
 
 
Sandra som Carola- "en evighet...."
 
 
 
ingen fin bild, men det bjuder jag på!
 
 
Idag har jag och barnen cyklat i 1,5 timme och varit på Wildcare i San Rafael! 
 
 
 
 
 
 
2012-07-08
 01:23:19

simtävling-

Idag är det exakt två veckor tills jag kommer stå på flygplatsen och säga hejdå till min värdfamilj! det kommer bli jobbigt men så är det tyvärr! Men detta betyder ju även att jag bara har 3,5 vecka kvar till Hawaii! som jag längtar till att få vara på Hawaii i 3 veckor, hoppas pengarna räckor!
jag var som sagt ledig hela denna veckan, så jag har försökt träffa mina kompisar så mycket som möjligt och hunnit med en massa! igår var jag med Sandra i parken och hennes värdbarn och på kvällen gick vi på bio och kollade på katy perry's film! 
Barnen hade sin "sista" simtävling idag innan champs, så jag åkte med familjen tidigt imorgse! de är så duktiga på att simma!
Snart kommer Camilla och Sandra hit- o då blir det paaaaarty inne i city! 
 
 
 
 
2012-07-05
 07:09:41

Happy 4th July!

Idag är det 4th july i USA- independence day! alla firar över hela landet, dricker från tidigt på morgonen, bär stolt sin flagga på sina kläder och sjunger härliga peppande låter om the great America
Jag fick även  idag äran att träffa min fina, söta och underbara danska kompis Ann! som jag saknat henne! fick ju även vara med hennes familj en hel dag och visa dem vart jag bor samt min älskade stad San Francisco! känns sjukt att man känner sf ut o in! Jag har verkligen börjat fästa mig vid denna vackra staden och vill 'egentligen bara stanna i San Fran resten av mitt liv.... men jag har ju familj samt vänner som väntar på mig därhemma!! men om jag skulle välja mellan USA och Sverige..., då hade jag helt klart valt USA! ( men det är familjen som gör att jag vill tillbaka till SWEDEN)
.-.
Ann + familj hämtade upp mig hemma hos mig i San Rafael och sedan körde vi till utsiktsplatsen över bron i marin county! vi åkte även till fisherman's wharf, pier 39, lombard street, körde uppför branta backar... union square, civic center och twin peaks! kändes faktiskt skönt att få vara turist i min egen stad! jag försöker se så mycket av sf innan jag snart flyttar härifrån! buhu...!!! :'(
På kvällen åkte vi till cheesecake fac! de bjöd på middag!
det var jätte kul att få vara med dem en dag och som jag saknat att få prata danska... haha..! har verkligen lagt märke till att min danska har försvagats och hur jag hela tiden tänker och drömmer på engelska.. undrar hur det blir när jag kommer hem! önskar att jag kunde få prata engelska när jag kommer hem! 
 
här kommer lite bilder från idag! 
 
 
Ann med sin syster! 
 
 
 
 
Superman dök även upp på fishermans wharf 
 
 
 hela familjen!
 
 
 
 
 
 Twin peaks!
 
 
 bögarnas gata.... familjen blev lite skrämda när de såg nakna män på castro  !  
" go to San Francisco and you'll have seen everything" - so true!
 
Cheesecake factory!
 
TACK FÖR EN AWESOME DAG!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2012-07-03
 06:16:11

semester

I går var jag med barnen på fair i San Rafael, vi åkte en massa rides, åt god mat och hade det hur mysigt som helst! jag har pratat med barnen om att jag ville ta dem till six flags och igår fick jag äntligen åka med dem till ett sorts " tivoli"! S vann även en stor nalle och gick stolt runt med den hela dagen! 
Jag älskar verkligen att få vara med mina värdbarn! har som sagt inte mycket tid kvar med dem, så försöker ta vara på tiden... jag jobbade inte igår, men bestämde mig för att jag ändå ville vara med dem på min fritid!!! jag älskar dem över allt annat!!! 
i dag åkte min värdfamilj på camping, så nu har jag huset för mig själv... jag ska dock ta hand om fisken och marsvinen.
J var ganska ledsen, men jag sade till henne att vi snart ses igen! jag tror inte att hon menade campingen,... hon börjar så smått känna av att jag snart ska lämna dem och det blir jobbigare och jobbigare för varje dag som går! hon hänger upp o ner av mig och vill knappt lämna min sida- min snuttefia! som jag kommer sakna dem!
Anna kom hem till mig ikväll och vi lagade  tacos tillsammans, mmm gott va det!-  snart kommer Carina och imorgon har hon sin avskedsfest, så detta är sista "riktiga" dagen med henne :'( !! usch jag orkar verkligen inte säga hejdå till dessa underbara och fina människor som jag har träffat under detta året!