2012-05-29
 20:16:32

helg & Goodbye party

I tordags firade vi Elin's födelsedag! vi åt chokladfondue!
I fredags var jag och Ida på bio och såg; what to expect when expecting.!
Idisen sov även över hos mig från fredag till lördagen! min värdfamilj åkte till Vegas fredag natt så jag hade hela huset för mig själv samt min egen bil, det var hur skönt som helst!
på lördagen lämnade jag av Ida och sedan körde jag för att hämta upp Tina!
Jag fick  köra in til San Francisco! så nu har jag äntligen kört över the golden gate bridge! Vi åkte in till Isabel och gick sedan och kollade i affärer i Noe Valley! på kvällen åt vi middag hemma hos henne och drack lite vin.
Vi sov över hos henne och på söndagen drog vi in till downtown och kollade i lite affärer! sedan åkte Tina till Hanna i lafayette och jag och Isabel körde sedan hem till mig i San Rafael! vi hade som sagt hela huset för oss själva så vi lagade middag och satte oss utomhus och tände lite ljus! Jag har haft en helt underbar helg! - långhelg! var ledig lördag till måndag!
Vi spenderade vår lediga måndag med att sola och prata! Hanna och Tina kom även dit lite senare! på kvällen åkte vi till Cheesecake factory för Tina's goodbye party! vi var i allt 12! det var jobbigt men väldigt mysigt!
Jag har fortfarande två dagar kvar med Tina och sedan åker hon hem till Sverige igen! det blev mycket tårar igår men även mycket skratt! Isabelle och Elin hade även fixat ett fotoalbum med bilder och text från året i USA!
Ikväll kommer Tina och Elin hit!
Elin med sin söta bebe i parken på sin födselsedag!
Chokladfondue
jag, Tina & Isabelle
Anna, Elin och Ida
Lördagen: jag och Tina hemma hos Isabel
Tinisen<3
Vi spelade lite yatzy!
påväg hem från city! över golden gate!
Lagade lite pizza!
söta Isabel!
Goodbye party!
Tina med sitt fina fotoalbum, ett kort från mig och Isabel och blommor från Lina!
2012-05-27
 19:48:15

Tina's sista helg i USA

det har varit en jobbig vecka i och med att jag har insett att tina snart aker hem, det har ocksa varit en symbol pa att det aven snart ar min tur att bege mig hemat, jag har nu mindre an tre manader kvar och ungefar bara sju veckor med barnen. jag fattar inte att tiden har gatt sa fort och vill pa nagot satt inte riktigt inte det heller. det ar val sjalvklart att det ska bli kul att aka hem, men samtidigt kommer det vara hur jobbigt som helst att lamna sitt andra hem, sina vanner och sina vardbarn. det kommer verkligen inte att bli latt... tinas hemresa har aven fatt mig till att forsta att man inte kommer att vara har for alltid och att det snart borjar dra ihop sig for oss alla. det kommer bli jobbigt att saga hejda till henne o alla andra som sa smatt ska aka hem igen. mina vanner har blivit min familj och det kanns sa jobbigt att veta att mitt liv aldrig kommer bli sahar igen. att fa bo i usa, fa nya vanner for livet och fa resa sa mycket under ett ar, jag kommer verkligen sakna mitt liv har pa andra sidan jorden...det kommer bli tufft att saga hejda till tina, men snart ar det jag som ska aka hem.
2012-05-24
 07:55:03

Las Vegas & Grand Canyon!!

I lördags morgse ( eller rättare sagt natt) åkte jag och Magali till flygplatsen! jag vaknade kl 2:30 och runt tre hämtade hon upp mig! vi var i Vegas från d. 19 - 21 maj! det har varit en helt fantastiskt resa och möjligen en av de bästa! Det var en härlig upplevelse och särskilt att få känna av hur glada och festtaggade folk är, att få se de många vackra och speciella hotellen och sist men inte minst GRAND CANYON! detta var ett av de första resemålen som jag skrev ner på min lista innan min resa började i USA. Jag hade nämligen varit inne på en massa bloggar och sett bilder på folk vid Grand Canyon.. och mitt löfte till mig själv var att jag en gång i livet skulle ha upplevet Grand Canyon! mission accomplish! -check! ;) Det var så vackert och det är något av det vackraste jag någonsin har sett! bilderna är inte rättvisa, men bra nog! det är väl nog bara för att upplevelsen var så mycket starkare i verkligheten! Jag fattar inte att jag har varit där!! helt galet! jag kan ju verkligen säga att jag är så lycklig över att ha sett så många fina ställen i USA, men vegas + Grand Canyon är något helt speciellt, det går inte att förklara, man måste få uppleva det med sina egna ögon.
.-.
Vi hade det dock väldigt varmt därnere i öknen, med hela 43 grader fick vi kämpa oss igenom varje gata ned till downtown strip! jag kan säga att vi var gott trötta på kvällen och matsuget låg inte särskilt höjt på ribben! vi köpte super många flaskar med vatten och allt försvann ner på några minutter! jag ska verkligen inte klaga över det fina vädret och värmen.... men jag förstår mig inte på människor som kan leva såhär året om! mina skosulor brann även sönder av värmen från marken! det var galet!!!!!!!
Jag kommer mest ladda upp en massa bilder och då får de tala för sig själva!  jag vill bara säga att jag och Magali har haft en super bra resa! detta kommer vara minnen för livet och det är något jag kan leva länge på!
ooh förresten, ville även berätta att jag har bokat mitt flyg hem till Sverige igen!!! så vi ses d. 24/25 eller 26 augusti!!! det är snart...... :S
lÖRDAGEN D. 19 MAJ!
ett litet dopp i poolen!
Vattenshowet vid Bellagio.
'
ÄR MAN I VEGAS SÅ ÄR MAN I VEGAS....
SÖNDAGEN D. 20 MAJ= GRAND CANYON
Efter grand canyon åkte vi till en ranch mitt ute i öknen.. där vi fick typiskt texas/amerikansk mat! fett men gott!
Efter maten åkte vi vidare i någon timme för att ta ett stopp vid det kända stället: hoover Dam!
Vi hade även sån tur att få se solförmörkelsen i vegas! ...
här har vi en bild från söndagkväll efter grand canyon! vi åkte upp till stratosphere ( uppe på toppen av ett hotell) de har värsta karusellerna som hänger utöver kanten! alla hotell här är så galna!! det har tex. new york new york, med frihetsgudinnan, bron o mycket mer,... paris: eiffeltornet, venedig med vatten som rinner genom hotellet, plus män som styr gondolerna i vattnet samtidigt som de sjunger! Att få gå in o uppleva samt se hotellen är en stor del av turistattraktioner i vegas!
Uppe i hotellet stratsophere; med utsikt över hela Vegas!
Casino... vi spelade lite ;)
Måndagen d. 21 maj!

Vi tog det mest lugnt på måndagen efter en hel helg med max 6 timmars sömn! vi åkte till de sista hotellen såsom: vetian (venedig'), paris, circus circus ( de hade har cirkus därinne), the merge ( vulkan)... m.m runt fyra åkte vi med taxi till flygplatsen! vi bytte flyg i Phoenix men pga storm runt San Fran var vi tvugna att vänta fyra timmar på flygplatsen... så det blev 3,5 timmes sömn för mig innan jag började jobba tisdag morgon! men vi har haft det så underbart, så kan inte klaga! jag hoppas bilderna visar en stor del a hur bra vi har haft det'!
Venetian! det ser verkligen ut som man är i venedig!! det är helt otroligt hur mycket tid de har lagt ner på alla hotellen, för att det ska bli så likt de städerna de representerar!
New york New York hotell!
2012-05-17
 02:55:52

Skydiving + mycket mer'!

Jag väljer för denna gången att säga det med bilder... uttrycket lyder väl också någon med att: en bild säger mer än tusen ord, så jag följer detta spåret idag!
Jag kanske kan skriva ett par rador så att ni får en någonlunda bild av hur underbart jag har haft det! och hur crazy min helg har varit-- särskilt skydivingen!
Fredags: picknick med tjejerna!
Lördagen: jag och Isabelle efter artclass! detta var min sista gång, för jag ska nämligen till VEGAS i helgen!
Här sitter vi utanför woodlands o äter lite sushi, innan vi promenerade hem till Isabelle!
Carfestival i San Rafael! jag och Ida hängde där då vi ingen bil hade!
Ida!
SÖNDAGEN= SKYDIVING I SANTA CRUZ!

Ida samt Sandra sov över hos mig från lördag till söndag, i och med att det blev lättare för Camilla att hämta upp oss och självklart också för att det var mysigt! mina värdbarn kom ner med popcorn plus kladdkaka till oss!! gullungar! de blev väldigt populära efter det ;)
här kommer massvis med bilder- pallar inte riktigt skriva allt! men jag skydivade som sagt i söndags och det är något av det bästa jag någonsin har gjort.. det går knappt att beskriva med ord! vad kan jag mer säga? det var helt enkelt Crazy!!! och en helt underbar upplevelse! hade lätt gjort det igen ;)
Roadtrip till Santa Cruz!! hög musik... härlig stämning!!
alla var lite deppiga i santa cruz, för vi trodde inte att vi skulle få skydiva pga dimman.. men molnen försvann precis i lagom tid!
alla lite nervösa innan skydivingen!!
Jag o Lina påväg upp!!
Lina är redo att hoppa!
här hoppar hon!
SEN VAR DET MIN TUR!!..... INGA charmiga bilder, men jag bjuder på dem! ;)
SEDAN fälldes fallskärmen ut efter 45-60 sekunder fritt fall!
sedan fick jag styra! vi flög längre ut mot havet och gjorde 360 graders flips! en härlig känsla!!
sedan skulle vi så smått försöka landa!
och då var vi nere igen! vi hoppade från 14000 feet! jag förstår fortfarande inte att jag har hoppat ur ett flygplan! kan säga att jag är ganska stolt över mig själv!
hela gänget! WE SURVIVED! som de skämtade om allt! ahha man blev lite rädd ett kort ögonblick!
vi var grupp nummer 3 ut av 6! så när vi var klara med att hoppa stannade vi kvar på stranden och såg de andra hoppa!.. man kunde se vita prickar uppe i luften! så himla coolt!
Jag tackar mina fina tjejer för en helt underbar helg! och jag är sååååå glad för att vi skydivade! det bästa någonsin! tveka inte, bara gör det!!! lätt värt allt!
PUSS
2012-05-10
 19:35:20

....

Har egentligen inte så mycket att skriva om, men det saftiga kommer upp till helgen och nästa helg då jag åker till VEGAS!!
I måndags var jag och Sara på pilates, för första och förmodligen sista gången! det var inget kul och verkligen ingen "träning" som jag strävar efter! Efter det lade vi oss ute vid poolen en stund! och sedan körde vi till Starbucks, köpte en kaffe och åkte till Noah's daycare!
Tina, Isabelle, Elin och Anna kom hem till mig tisdag kväll... vi satt o pratade av oss!
... varför ska tiden gå så fort!  om 3 veckor åker min fina Tina hem :'( Det känns så fel att hon ska åka hem och jag stanna, men jag har bara två månader kvar när hon åker.
Igår var det min värdmammas födelsedag, så det blev lite firande på kvällen! vi kollade på barnens softball samt baseball game och sedan åkte vi till en sushirestaurang!
Nu väntar jag på att Tina ska komma hit!- vi ska lägga oss på balkongen och sola lite! det ska bli 30 grader idag igen!
Sara med lilla Noah- efter daycare
2012-05-08
 04:56:28

Giantsgame! och en härlig helg!

Jag har haft en jätte bra helg! lördagen började som sagt med min artclass tillsammans med Tina och Isabelle! lördagen var även dagen då fina Isabelle fyllde 21! ganska stort i USA ju!! efter artclassen åt vi en lunch med de svenska tjejerna på woodlands! och senare begav jag mig återigen mot postkontoret för att försöka få tag på mitt kort! Nej men de hade såklart precis stängt då! jag är så himla förbannad över att de har kunnat tappa bort mitt kort! jag pratade även med min värdmamma idag om detta och hon sade att jag måste gå dit ännu engang och då får jag stanna tills de ger mig det! usch***** jag blir så arg!
nu ska jag inte klaga mer om detta!!!!
Efter postkontoret åkte jag till gymmet och simmade en liten stund innan jag var tvungen att bege mig hemåt för lite jobb! jag jobbade som sagt lördag kväll men var bara med S! det var hur mysigt som helst... jag älskar verkligen den ungen! hur ska jag kunna lämna mina värdbarn??? hur hanterar man sånt? mitt hjärta kommer iaf att gå isönder!
vi åt god mat, kollade på tv, lekte och sedan när klockan nästan slog 22 lade vi oss i sängen och jag läste en bok för honom... kan säga att han somnade efter 10 sec. gullesnutt! han låg o höll om mig enda tills föräldrarna kom hem!
-..-
I söndags var jag på giantsgame med min värdfamilj! det var hur häftigt som helst och jag fick en massa bra bilder! det är en härlig amerikansk tradition! och något jag varmt rekommenderar! om ni är i USA då måste ni gå på en baseball match! det är som att vara i en film!
Idag har jag mest varit med s i och med att j hade softball! sedan åkte jag även till simningen med honom! jag känner mig verkligen som en familjemedlem och det är inte lika obekvämt som det var i början! Imorgon har jag även varit här i hela 9 månader! fattar ni? tiden går så himla fort!! Idag fick jag även pratat lite med syster, Mormor, mamma och farmand! det var längesedan!!!
det har varit 30 grader idag och ska fortsätta hela veckan ut! härligt det!!
fick även reda på att min bildlärare från gymnasiet dog i veckan! ! usch varför ska det drabba människor som inte har något ont i sig?? han var en underbar lärare och en härlig människa! jag kommer sakna dig! han var alltid så glad!
-.
du kommer alltid finnas i våra hjärtan! R.I.P Rolf
2012-05-03
 03:44:52

VEGAS BABY!

Nu undrar ni säkert värför min rubrik handlar om Vegas, men jag ska faktiskt åka till vegas om två veckor! om vi nu hittar flyg plus hotel till ett bra pris!
Jag har haft några riktigt bra dagar med barnen samt vänner! i måndags åkte jag till stranden med Sara och Ellinor och igår träffade jag mina underbara svenska tjejer! Tina, Elin, Anna och Isabelle! de har varit i santa barbara i helgen och kom hem i måndags!
Barnen är otroligt glada för tiden, men det beror väl på att vi har sån härlig värme! jag är verkligen också på bättre humör och uppskattar självklart mitt amerikanska liv något mer när solen är framme!
I morgse var jag och Sara på ett kickbox pass... det visade att det bara var vi så vi fick en timme med en tränare så det var väldigt jobbigt! det kändes som att ha sin egen personliga tränare! jag kommer ha värsta träningsvärken imorgon!
Idag är ju även dagen då lilla Filippa fyller ett! - Filippa är min kusins barn! Jag fattar inte att tiden har gått så fort! för exakt ett år sedan skickade jag in min ansökan till USA och här sitter jag nu! jag lever ett helt underbart liv i kalifornien och ångrar verkligen inte att jag tog detta beslutet om att flytta hit! Jag har haft 9 helt underbara månader, rest mycket och fått nya vänner för livet, men sist och inte minst så har jag utvecklat mig på så många olika sätt! detta är och kommer alltid att vara mitt livs äventyr och SF kommer alltid att vara mitt hem!
2012-05-01
 04:33:41

Six Flags!

Jag var på J's softball match i fredags och efter en lång men härlig match lyckades de kamma hem vinsten och vi firade även segern på kinkey's med hela laget samt föräldrar! Jag satt även och pratade med en mamma under matchen och vi kom då in på att jag var från Helsingborg, det visade sig så att hon även hade bott i Helsingborg i ett år och två månader! lustigt!
I lördags var jag som sagt på mina värdbarns simtävling innan jag begav mig till artclassen och sedan åkte jag till gymmet för att sola samt bada!
I söndags kom norska Emelie med de svenska tjejerna och hämtade upp mig och sedan begav vi oss mot six flags! vi åkte en massa karuseller och hade det hur trevligt som helst vi fick även se delfinshow! vi avslutade kvällen med en middag i fairfax! det har varit en underbar helg!
Måndagen har även varit hur skön som helst, Sara och Ellinor hämtade upp mig och sedan körde vi till stranden i Sausalito! uuh vi lärde även lilla Noah att säga Sara idag! ååh såå glada vi blev.. hahah!!
Carina på sin 20 årsdag!
Six flags with the girls!
Ellinor och Sara- delfinshow
Camilla, jag och Emelie!
Sara's bebe - påväg hem från stranden idag!
Sara & Sarah