2011-11-29
 23:49:35

universal studios

Inne på univeral studios!
2011-11-29
 23:46:30

city walk- L.A

En liten film från citywalk vid universal studios- bryr er inte om att jag pratar om någon som fes! haha..
2011-11-28
 23:48:10

L.A & Thanksgiving!

Nu ska jag väl så smått börja att berätta om min härliga vecka i L.A!
Jag åkte onsdag natt till L.a med familjen, vi hade fyllt bilen med massor av grejer och S låg begravd bland alla dessa grejerna bak i bilen.. Vi anlände onsdag kl 11 på dagen och vi sov då över hos min värdpappas bror som bor i ett sjukt fint hus och som är granne med Miley Cyrus och Kelly från den gamla Bererly hills serien!
jag promenerade varje dag i området och torsdag morgon fick jag syn på även en kändis och det var inte vilken som helst! jag gick bland de vackra husen och kände mig så lycklig över att få vara med min värdfamilj i L.A för att fira thanksgiving... medans jag gick fick jag syn på en svart bil och inne i den tycke jag mig se Bruno mars men tänkte då att jag såg i syner, men sedan stannade bilen 5 m ifrån mig och jag var helt själv på gatan! och ut ur bilen hoppade BRUNO MARS!! haha galet! såå nu har jag även fått sett ännu en kändis inte dumt det va ? ;) jag hade kunnat vänja mig vid att bo i LOS ANGELES!
Torsdagen var dagen då man firade thanksgiving och vi hade även en personlig kock, men även med hans hjälp slät vi som små stackars grisar! haha... MATEN VAR UNDERBAR och jag hade super gärna velat fira om detta igen! De sägs att thanksgiving faktiskt är större än Julafton då alla firar detta även de som inte är kristna! maten var guld värd och stämningen var på topp! Jag måste bara berätta hur underbar min värdpappas släkt var och att jag verkligen kände mig välkommen! jag satt även en kväll och pratade med hans mamma om mitt liv och hur jag hade växt upp i Danmark men att vi jag sedan hade flyttat till Sverige och hon verkade tycka att det var spännande!
Ni vet väl alla hur stort L.A är och där bor ungefär 13 miljoner människor... jag hade som tur att bo jätte nära Isabel M ( som är au pair i San Francisco) vi bodde ungefär 5 min ifrån varandra, så på fredagen bestämde vi oss för åka in till Universal studios som låg 5 min från bådas håll! min värdpappas bror som vi också bodde hos, jobbar där så han fixade biljetter till båda'!- min värdpappa valde dock att betala för allt... så jag och Isabel kom in grattis och biljetterna är inte billiga ska jag säga!! jag är verkligen tacksam över att min värdpappa gav detta till både mig och Isabel!
så hela fredagen spenderades inne på universal studios och runt 8 valde vi att gå på city walk som låg precis bredvid och senare blev det bio - vi såg Jack and jill! rolig film, men dock inte den bästa!
Lördagen spenderades med min värdfamilj, vi åkte även till min värdpappas andra bror som bor i west hollywood! han har en biosalong i sitt garage och en popcornmaskin! släkten bjöds in och barnens kusiner kom... vi kollade på spykids 4 haha det var en underbar dag! söndagen var sista dagen i Hollywood och det var då tid för oss att åka tillbaka till San Fran! vi hade precis vant oss vid en temperatur runt 22-28 grader! lite tråkigt att komma tillbaka till ett lite kallare väder... men men! borta bra men hemma bäst;)
Thanksgivingbordet
Turkey
Vid universal studios
På väg in!
på väg till the tour!
Här inne hade de en 3:d film av the simpsons ride
under the tour.. där de bl.a visade oss runt där desperate housewives, tillbaka till framtiden, westernfilmer och studier där filmer har spelats in.
tillbaka till framtiden har spelats in här
fast and furious
de visade hur de hade gjort vissa stunts
från hajen...
en gammal tant blev skrämt av den stora hajen! .... haha...
desperates housewives neighborhood!
detta har använts i många filmer...
well hallo sweetie! haha efter turen i the mummy ride!-
njuter av värmen!
vi var även inne och såg special effects - de visade hur det brukar göra när de skapar filmer! det var coolt
det såg verkligen äkta ut!
censorer och hur man kan skapa varelser utifrån vanliga rörelser på en människa
Lejonet från madagaskar!
Isabel med DORA
min favorit!
nu är julen påväg!! man fick ändå en ganska härlig julstämning när man gick på citywalk men lite annorlunda än vad man brukar känna, då temperaturen låg runt 25 grader!
hollywoodskylten i bakgrunden!
2011-11-22
 18:43:23

hemlängtan ?

Jag har känt mig lite nere på sistone och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det! Jag vaknade upp i helgen och kände en klump i magen och kände egentligen bara för att åka hem till Sverige igen!
Det känns som om någon har stuckit en kniv i mitt hjärta och som om att allt runt om mig går sönder. Jag har verkligen ingen ork att jobba längre, vilket beror på att jag känner som jag gör! allt detta beror förmodligen också på att julen snart närmar sig och här står lilla jag helt ensam i USA och ska fira med en helt annan familj och jag vill egentligen bara fira det med min underbara älskade familj hemma - det ska dock bli spännande att få uppleva en amerikansk jul!
Jag ska klara mig igenom hemlängtan, jag ska!! Att vara här i USA är fantastiskt jag ska verkligen inte klaga- jag ska till o med åka till L.A igen inatt och jag får ju uppleva så himla mycket som jag annars inte hade upplevt om jag hade stannat hemma! så jag måste försöka tänka positivt.
Det hjälpte inte precis att ringa till min älskade syster heller- det blev såklart värre! faaaaaaan!
Nu kommer Tina snart hämta upp mig, så har jag lite annat att tänka på.
JAG ÄLSKAR ER!
2011-11-21
 05:01:45

Lördag och San Francisco

I lördags åkte jag med Carina och Magali till San Francisco! vi började med att åka upp till utkiksplatsen över bron och fotade lite! Sedan begav vi oss in mot stan och valde då att stanna till vid Fisherman's wharf.
Idag kom Sidsel på besök, vi begav oss då mot Bj's och sedan åkte vi till Safeway och hyrde transformers  - grym film! Nu åkte hon precis iväg för att se Breaking dawn!
här är lite bilder från helgen....
julen har kommit till SAN FRAN.
Om två dagar åker jag till L.A ;)
2011-11-19
 22:05:05

fler bilder från L.A

2011-11-19
 02:23:55

sjuk o nu breaking dawn!

I tisdags hade jag filmkväll och vi såg Water for elephants!- sjukt bra film, den måste ni verkligen se!
När det var dags för tjejerna att bege sig hemåt, började jag få en konstig känsla i magen men ignorerade det totallt! det visade sig då att jag var sjuk och spydde i 13 timmar dvs. från 1 på natten till 2 på dagen! fyyyy fasen vad hemskt det var...
S och J hade veckan innan legat sjuka med exakt samma sak som jag fick, så jag blev smittat ändå.... satans! men som tur det så slapp jag att vara sjuk i L.A!
Jag mår mycket bättre idag och har samlat lite krafter nu, så ikväll ska jag åka o träffa tjejerna och vi ska såklart se den efterlängtade twilightfilmen breaking dawn! jag kan dock inte riktigt äta ordentligt än, så när tjejerna ska äta ute kommer jag bara att beställa något att dricka.
På tisdag bär det av mot L.A igen!! ;)
2011-11-15
 05:51:00

L.A - HOLLYWOOD-BEVERLY HILLS!!!

Nu känner jag mig äntligen redo att skriva om min underbara helg som spenderades i den vackra staden Los Angeles. Min värdpappa hade innan berättat om hur storslagen denna staden är och såklart om vilka ställen som var sevärdiga.
Allt började med att Isabell, Tina & Elin hämtade upp mig kl 6 på morgonen, sedan begav vi oss mot San Francisco airport.
Det har varit en helt fantastisk helg med mina fina vänner! jag är så lycklig över att ha fått stå uppe på berget nära Hollywoodskylten, gått ned längs hollywood blvd och sett walk of fame.
Den fantastiska känslan av att stå på öppen gata och kolla ut över hollywood och se en kändis gå förbi. Att få uppleva hollywoodstämingen och få vara en del av Los Angeles ÄR HELT FREAKING FANTASTISKT!
Tinas syster körde hyrbilen, så vi kom runt på många ställen! och allt blev såklart mycket enklare.
Känslan av att trycka ned sina fötter i den finaste sanden vid stranden i santa Monica samt Venice beach och att få uppleva en känsla av att befinna sig i en film som man engång har sett... vad säger ni? inte dåligt va?
Vi har verkligen fått se hur mycket som helst och jag kan härmed säga att L.A är en underbar stad- lite avvis på de som bor där!
Vi var även ute och dansade på en klubb mitt i hollywood och såklart kom vi in utan att behöva stå i kö som alla andra ';) tur att man är svensk! att få höra och släppa loss till sina favoritlåter mitt i hollywood är inte helt fel det heller!! åååh vad jag kan fortsätta.
Tänk att få uppleva den vackraste stranden du någonsin sett samt få se ställen som påminner dig om en viss film. Stämningen var på topp efter en runda uppe på berget med den vackraste utsikten över L.A, bergen samt hollywoodskylten. Att få shoppa loss på melrose avenue samt få gå in i svindyra affärer är inte tokigt! att få känna sig lite speciell samt turistig är en härlig känsla och såklart få se så himla många kändiser! vi hade som "tur" det hamnat mitt under premiären på THE MUPPETS i hollywood på walk of fame! Så att få se Amy Adams och de andra skådespelarna var så himla grymt!
ååh som man njuter livet här i USA!-  om en vecka åker jag till L.A igen med min fina värdfamilj, så blir det lite firande över en thanksgiving middag, vi kommer nog stanna där i ungefär en vecka.
känslan av att få stå mitt i en stad som är så himla känt är otroligt och overkligt! -
Men inte minst känslan av att vara fri och få se så mycket av världen som möjligt är hmm ja inget annat än fantastiskt! '
en massa surfare
Hanna & Tina
En stor marknad - Malin Åkerman var tydligen också där!
2011-11-11
 03:15:21

L.A!!

Nu håller jag på att packa för fullt inför en helg i L.A och Hollywood!
Det ska tydligen bli dåligt väder, men vi kan alltid hoppas på lite uppehåll så man får se en del!
Vi åker fredag morgon och är hemma igen söndag kväll!
min värdmamma var så himla gullig idag när hon kom hem, hon pratade om hur mycket det finns att se i L.A och berättade även för mig att vi skulle åka dit om två veckor igen! Dvs. över thanksgiving-helgen kommer jag åka till L.A med min värdfamilj ( min värdpappas bror bor där) och fira thanksgiving. Hans bror jobbar även på Universial studio i Hollywood så vi ska nog åka dit och kanske komma in på VIP pass! Jag har haft en helt underbar vecka, lite jobbig dock men jag har njutit av att tillbringa mycket tid med barnen och känner mig som en storasyster för dem! Jag älskar verkligen barnen, även om de inte alltid lyssnar haha.. ;) '
Jag kommer bomba er med bilder lite senare!! - efter L.A helgen!! HA DET BÄST!



2011-11-10
 04:39:15

...

Ingen särskilt intressant dag det nej! Idag har jag jobbat "en del" och klockan har nu blivit 8 på kvällen och jag önskar att jag kunde åka iväg någonstans, men min värdpappa har åkt till Tahoe för att jobba och han har såklart bilen med sig ( just den bilen som jag får använda) men jag behöver som tur det inte bilen nu i helgen, då vi åker tidig fredag.
Idag var det J's tur att bli sjuk, så jag stannade hemma med henne hela dagen. S slutade kl 1:40 pm i dag så det blev mycket springande fram och tillbaka, fixa lunch, snacks, vatten, bringa handukar, middag m.m Jag tycker så synd om mina älskade värdbarn och hoppas snart på att de blir bättre ( och såklart att jag inte blir smittat)
Imorgon kommer jag nog också att stanna hemma med henne, så det är några långa dagar!
Till er som jag hade lovat att skypedejta med, jag ber så mycket om ursäkt för detta, men jag har tyvärr inte haft tid att sitta vid datorn!
PÖÖÖZ!
2011-11-08
 20:28:41

3/4 to go!

Idag har jag varit i USA i exakt 3 månader, var fasiken försvinner tiden iväg? jag fattar inte att jag bara har 3/4 kvar av mitt år som au pair! i början kändes en vecka som hur länge som helst, men nu känns en månad som, ja absolut ingenting!!
Jag njuter verkligen för fullt och ser såklart extra mycket framemot att få vara med tjejerna i 3 hela dagar och samtidigt i kändisernas stad! Så på fredag morgon åker vi med flyg till L.A och sedan ska vi hyra en bil och köra runt i Hollywood, Beverly hills m.m!
Idag är jag ensam hemma med lilla S som har varit sjuk i snart två dagar, jag har även fått skippa min lektion idag vilket känns sådär.. men men!
Nu ska jag försöka få s till att äta lite och sedan ikväll ska jag äntligen få träffa tjejerna igen på the cheesecake factory!
Idag är även dagen då jag tänker tillbaka på hur allt började och hur jag träffade två underbara tjejer på köpenhamns flygplats! Hanna & Sandra. tänk att man på så kort tid som en vecka, kan bli så himla nära! Jag är super glad för att ha lärt dessa två att känna och ser verkligen fram emot att få träffa dem igen!
2011-11-07
 02:08:09

fredagsmys, Barnkalas & San Francisco!

Jag var nästan ledig hela dagen i fredags, vilket betydde att jag spenderade dagen med att fixa en massa grejer och att mysa i soffan! det har blivit superkallt därute och temperaturen ligger runt 10-15 grader så det kom verkligen som en chok då det var 30 grader i måndags!
Löven har så smått börjat falla av träden och vissa skiftar färger, man kan inte säga annat än att det är en vacker årstid - men dock lite kallt!
I fredags kväll hämtade Carina upp mig och sedan körde vi mot Corte Madera och åt ute på en kinarestaurang och sedan åkte vi hem till mig och pratade lite! Vi kunde dock inte ses så länge då jag var tvungen att vakna tidigt lördag morgon, då S fyllde år.
På lördagen firade vi S som fyllde 8 år, hans mormor och morfar var också med! vi sjöng först på svenska på morgonen. Han fick super många presenter och verkade bli extremt glad för en extra liten grej (godisspray) som jag hade gett honom. Jag hade ett au pair möte kl 10 på morgonen och hämtade då snabbt upp Carina men det blev bara att signera och sedan hem mot kalaset igen.
S höll kalaset på EXPEDITION ISLAND, barnen klättrade, sprang och hoppade! Och Jag fick såklart en massa bra bilder.
Sedan när de hade lekt klart gick vi upp i ett rum där vi sjöng och åt en supergod tårta! Sedan var det klart och vi åkte då hemåt! Jag var i bilen med min värdmamma samt hennes föräldrar, så vi åkte en runda inom Target och handlade lite smått och gott! Sedan när vi kom hem igen började det piskregna och huset var så himla kallt, vi valde då att tända brasan och mysa med ett spel. När klockan blev mycket och s började bli trött valde jag att sticka in till San Francisco för att träffa Isabel'!
Vi gick ut o åt och sedan åkte vi hem till henne och kollade på film, det är alltid lika kul att träffa Isabel!! Jag hade en underbar kväll! Sedan vaknade vi sent söndag morgon - och när vi väl hade hoppat ur sängen färgade jag hennes hår- och det blev super snyggt! när vi var redo för att ta ett steg utanför dörren valde vi att åka för att äta Brunch, men vi hittade inte direkt något ställe och valde därför att äta lunch- vilket inte var så dåligt heller! Sedan åkte jag in till centrum för att ta bussen hem och nu ligger jag och myspyser i soffan! Imorgon börjar man jobba för fullt igen och på fredag åker jag in till San Francisco för att flyga till LOS ANGELES! uh förresten, klockan är nu också ställt en timme tillbaka som alla andra har gjort i Sverige, så nu är det 9 timmars skillnad igen ;)
Jag & Carina
före ....
efter ;) .. snyggt va? lite rött i!
Om 5 dagar står jag på Los angeles gator! kanske man kan få se en kändis?!
2011-11-04
 21:10:44

Nu är hösten påväg!

I och med att barnens mormor samt morfar har varit här, har jag knappt jobbat något! det har iofs varit ganska skönt men gud vad lat jag har blivit!
I måndags och tisdags låg temperaturen upp mot 30-35 grader och folk snackade om hur klimatet har ändrats till det varmare runt höstperioden. Men så är det verkligen inte längre! igår hade jag 3 tjocktröjer på mig, men jag frös ändå, jag sov med 2 tjocktröjor och ett par duntofflor och vaknade fortfarande upp av att jag tyckte det var svinkallt i rummet! På morgonen hade jag super ont i halsen och var rädd för att bli sjuk igen! Jag får verkligen inte bli sjuk nu, för om exakt en vecka flyger jag med tjejerna till L.A! Jag längtar som f*n!!
Idag kommer Tinas syster från Sverige och ska bo hos Tina i en vecka och sedan åker hon med oss till L.A. det ska bli jätte kul att få träffa henne med! hon har också varit en au pair engång i tiden, faktiskt för 4 år sedan i just detta område. Det lustiga med detta är att Tina berättade att hon hade suttit och kollat igenom hennes systers bilder med Isabel som bor i San Francisco och då hade de hittat en bild där hennes syster stod med hennes au pair vänner i Isabels lilla hus- så dvs. att Hannas (tinas syster) kompis var au pair för Isabels nuvärande värdfamilj! lustigt hur det ibland kan bli sådär!!
I onsdags hjälpte jag till hos Tinas värdfamilj, hennes värdmamma är ansvarig för att samla in pengar till att bygga upp en ny skola, de behöver tydligen 6 Miljoner dollar!!!!!!! Tydligen så var han som startade Twitter där också så alla verkade ha ganska mycket pengar!
Efter jag och Tina var klar i köket åkte vi iväg för att träffa de andra tjejerna för att fira fina Katrin som fyllde 20! Jag var så himla mätt efter maten hos Tina men jag valde såklart ändå att beställa en efterrätt!!!
Igår( Torsdag) var jag typ också ledig hela dagen men åkte till biblioteket med J och lånade lite böcker, sedan på kvällen åkte jag med familjen till skolan för att se barnen läsa upp en massa dikter! de var jätte duktiga.
Sedan senare på kvällen var det premiär för BONES!!! uuuh som jag har längtat efter detta! denna säsongen kommer bli sååå himla bra!!
Jag har även upptäckt en ny serie, New Girl den är så jävla rolig, när den väl kommer till Sverige så måste ni se den!! lätt roligaste serie på länge förutom då The big bang theory!
2011-11-02
 00:38:55

Amerikansk fotboll, Barnkalas, Halloween-fest & Stinson Beach

Hur ska jag börja beskriva min helg...
I fredags träffade jag min värdmammas föräldrar, jag fick mitt paket och gick med ett leende på läppen hela dagen! Nu när morföräldrarna har kommit innebär det också korta dagar, såsom typ en timmes jobb om dagen. Jag kommer få en super slappe vecka, men det behövs!
Efter j's pianolektion hämtade alla upp mig hemma hos mig och vi körde då mot San Rafael High School för att titta på en amerikansk fotbollsmatch- det var hur kul som helst och verkligen något som jag vill uppleva igen! Vi åke dit i anledning av att J skulle vara med och dansa cheerleading med de äldre tjejerna, Hon var super duktig!
Sedan åkte hela familjen till en mexikansk restaurang och åt jättegod mat! Efter att ha slängt i oss all mat åkte vi hemåt. Jag tog då bilen dirket när vi kom hem och åkte först till Carina 1 för hämta upp henne påväg till Tina och sedan kom en annan tysk Carina och vi hade filmkväll med kladdkaka!
Lördagen spenderades med dansken Sidsel och på hennes värdbarns kalas, en liten pojke som fyllde 4 år och som är störtkär i Scooby doo. Hela temat var såklart scooby doo! Han var klädd som scooby doo och även hans morfar hade exakt samma kostym, Gulligt HAHA!
Efter kalaset smög jag och Sidsel iväg för att hyra film och köpte lite hem till vår efterlängtade morotskaka som visade sig smaka som himmelriket, jag kan lätt rekommendera detta recept! efter vi hade kollat på Remember me, ringde Tina mig och berättade att de hade tänkt åka in till San francisco för att Halloweenfesta!! Så vi tog bussen från San Rafael och in till San Francisco! Det blev lite förfest hos Isabel och sedan utgång- Det var så härligt att se hur folk verkligen går in för halloween här i USA, det är verkligen ingen liten grej och det visar sig att vara exakt som man har sett på alla amerikanska filmer!
Jag var en humla och kände mig extremt "söt" i min lilla kostym haha men folk var verkligen kreativa med sin outfit och man kände halloweenkänslan runt om i staden.
Söndagen innebar det lugnare och njuta av vädret till max! Jag, Tina och Elin hade dagen innan sovit hos Tina och valde då dagen efter att åka till Stinson beach för att ta det lite lugnt och njuta av vår lediga dag. Havet runt om oss är ganska känt för att ha många vithajar och därmed också valar samt delfiner, så vi försökte hela tiden hålla utkik över havet. Stranden är superlång och väldigt vacker, vägen dit är lång med värd all besvär! Bergen som leder oss ut mot havet är som en dröm och allt i ett så känns detta som om vi lever livet!!! Jag har aldrig varit med om något så vackert som det vi upplever här i The Bay Area, det är helt otroligt och det går inte ett enda ögonblick då jag ångrar att jag kom hit till just detta område. Bergen, havet, utsikten över the golden gate bridge, alla hikingställen samt nära till Lake Tahoe, L.A m.m ( såklart några timmar) men allt är så himla fint och jag känner verkligen att jag hamnade på rätt sida av USA!
Måndagen: Halloweeen night: Igår var det verkligen Halloween och det kunde man känna på långa avstånd! folk hade redan börjat fixa husen samt kostymer och godisposarna låg i allas kundvagnar! Här i USA storhandlar man godis inför Halloween! Det är inga små posar, verkligen inte!
Jag jobbade bara en timme igår igen och när klockan blev 2 på dagen åkte jag till skolan med mormorn och morfarn för att kolla på alla barnen som hade klätt ut sig och firade dagen med en massa lek och SÅKLART GOOOOODDDDIIIS! Mina värdbarn älskar denna dagen enbart för allt godissamlandet och för att de får äta godis på en annan dag förutom lördagar! De får även träffa kompisar och gå in i extremt läskiga hus!
Efter skolan åkte vi alla hem, fixade pumporna samt den sista lilla läskiga touchen utanför huset såsom flygande spöken samt fake spindlar! vi fixade alla till oss även mormorn och morfarn- hon var rödluva och han var dracula! haha de var hur söta som helst och barnen uppskattade deras tillvaro samt kostymerna! Vi åkte iväg vid 6-tiden och träffade då vårt gäng som vi skulle gå trick ot treat med! det var sjukt häftigt att få vara med på detta och så likt det man har sett i alla amerikanska filmer som handlar om halloween! Bara det att få uppleva detta med barnen samt familjen gör mig superlycklig och jag känner att jag kommer närmre barnen för varje dag.
Husen var extrema och vissa hade verkligen klätt ut hela huset som ett monster- så det gick knappt att se vart dörren befann sig! Vi åkte till detta stället som tydligen är ganska kännt i området, jag hörde att folk hade kört i två timmar för att komma till just detta område.
Barnen sprang nöjda och glada runt till alla hus och knakade på! S försökte många gånger skrämma folk med sin läskiga kostym. Han var klädd som han från scary movie och det kunde rinna falsk blod ned från masken, han var super stolt.
När vi kom till de sista husen för trick or treat, ville J också ha att jag skulle gå in o säga det och såklart få lite godis med mig hem! så nu har jag testat på det! Det var en helt fantastisk dag och verkligen utöver det jag hade förvantad mig, nu vet jag hur det känns att fira Halloween i USA.
Barnen satte ploppen på scooby's halsband- de fuskade ;)
Ja just det, här i USA bakar man inte riktigt själv och såklart så finns det ju pizza och färdigmat som bara ska värmas- inte orkar man väl stå i köket och laga riktig mat! allt ska vara så lätt som möjligt.
Barnen fick även slå scooby i sönder! - pinata
Jag o Sidsel åkte till blockbusters för att hyra film.
och såklart vår mumsiga morotskaka
efter klubben åkte vi till vår nuvärande favvo restaurang mitt i natten!- här blev det hamburgare och en massa annat skit.
Påväg till stinson beach
efter en hel dag på stranden åkte vi och åt och sedan stannade vi till på berget för att se solnedgången! Vackert!
HALLOWEEN!!
sista biten innan de är helt klara inför den stora kvällen!
Såhär blev barnens pumpor! :D skiitsnygga!