2012-01-31
 03:25:16

En nerv i kläm!

Det har varit en brutal natt, dag och allt i allt timmar! Jag började få stickande smärtor från ländryggen och ned längs vänstra benet igår och det har typ bara gått nerför!
Natten var inte särskilt "skön" och jag vaknade konstant för att kolla på klockan i hopp om att det snart var dags för mig att vakna... men nä icke nej... max två-tre timmar har jag sovit pga de starka smärtor som pinade mig hela natten! Jag har svårt för att sitta, kan verkligen inte böja mig och att röra mina armar känns som om att någon stickar en kniv in i ryggen på mig. Så när min värdpappa kom hem efter jobbet stod jag och pratade med honom och skulle då försöka sätta mig på golvet! Jag grät så himla mycket framför honom och skämdes faktiskt över att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna! han blev helt chockad och ringde sin läkare! en timme efter satt vi inne i väntrummet och väntade på att min läkare skulle kalla in mig! Det visade sig att smärtan beror på en nerv som sitter klämt mellan en stor svullen muskel, först trodde de att jag hade fått diskbråck... då blev jag livrädd och tänkte direkt på att jag var tvungen att packa min väska och åka tillbaka till  Sverige! men som tur det, så är det något som kan försvinna! Jag har fått en jätte stark medicin som typ gör att jag kommer känna mig drogad och dåsig .. och som såklart ska hjälpa mig att sova igenom utan att vakna av alla smärtor! sedan får jag smärtstillande tabletter som jag ska ta på dagarna och heat patches som det heter här.... som ska värma upp min rygg och mjuka upp musklarna.
2012-01-30
 04:16:26

Fishermans wharf

Nu har jag precis kommit hem från fishermans wharf i San Fran... och kan helt enkelt säga att jag mår SKIT!! min rygg är helt förstörd och jag har så j*vla ont!
Jag vaknade upp runt 7 imorse och började då känna av en konstig känsla i ländryggen men valde ändå att sticka till gymmet och köra ett zumbapass samt lite styrka m.m... och det gick verkligen hur bra som helst, men det blev typ bara värre och värre ! så nu ligger jag i min säng och ska försöka hitta en ställning som jag klarar av! usch.. nog snack om ryggsmärtor!
Jag vet att jag knappt har skrivit något denna veckan, men har varit så upptagen av att läsa och har typ fastnat för det! jeg kan dock berätta att jag hade bilen måndag- onsdag... och då blev det många pass på gymmet och lite utflikter på dagarna! jag var även simtränare för s och J i onsdags och skrek ganska mycket på dem när de simmade i poolen!! hihihi... J sade; " You're killing me Sarah, honestly I can't feel my legs anymore" hahaha usch så hemsk jag är ;) hihi men de behöver verkligen träningen!! men sedan på kvällen var hon hur glad som helst! Jag har även fått en bättre kontakt med hela familjen, jag har börjat att äta mer med dem på kvällarna och stannar ibland uppe med dem även om jag inte jobbar, vilket barnen älskar! J frågade även mig idag om jag inte kunde stanna uppe med henne och bara prata! gullunge!!
I torsdags gick jag och Tina på en hike här i San Rafael, det var super fint väder och vi hade en kämpig väg upp till toppen av berget! vi har haft tur med vädret för tiden och temperaturen ligger runt 20 grader, klaga ska jag inte!
I fredags var jag inne i San Francisco med Tina för att träffa upp Hanna, Isabel och Isabel's kille som har kommit enda hit från Sverige.. så det blev en fin middag med ett "fint" sällskap ;)
igår hade Isabelle från Marin County en mysig middag hemma hos sig, hon hade lagat pizza och en super god sallad och såklart en mumsig kladdkaka till efterrätt! duktiga hon!!!
I lördags kom J ned och knackade på dörren och frågade om jag ville äta frukost med familjen, de hade fixat scramble eggs, bacon oh fruktsallad... så det gjorde jag, ibland kan det vara lite stelt när man sitter med familjen, för man har inte alltid så mycket gemensamt att prata om och det blir då bara enkla konversationer som snabbt leder till ett slut efter några få minuter!
Nu ska jag sova och förhåbningsvis blir min rygg bättre i veckan, annars får jag väl uppsöka en doktor!
Bilder från hiken!
2012-01-24
 06:19:18

Roller skating

Igår var det dåligt väder, så vi "gänget" bestämde oss för att åka roller skates i Petaluma som ligger ungefär 45 min. från oss! Det var värsta "festen" där med discoljus och hög musik.
Man måste verkligen försöka hitta på något när vädret är så dåligt som det är, för det är lätt att man bara sitter inne och deppar!
Vi hade iaf några super roliga timmar på stället och jag försökte verkligen övervinna min skräck för att åka roller skates i och med att jag bröt armen när jag var liten! haha... konstigt att det fortfarande sitter i!
på kvällen åkte vi hem till mig och lagade tacos och hyrde en film - det är alltid lika trevligt det... vi kollade även på fotbollgame men tyvärr så förlorade 49ers mot giants ( san fran mot new york)
Mina värdbarn kom även ner och knackade på dörren och kom in med nybakade muffins till oss! sötnosar!
Nu kollar jag på en ny serie som heter Alcatraz- och som såklart är filmat här i Marin Area! det är hur kul som helst när man känner igen sig i serien!
2012-01-23
 22:11:41

Børnebanden! ;)

I miss u so much! <3
2012-01-22
 19:46:17

Hawaii!

Jag har inte skrivit på länge och tänkte då ta denna möjligheten i akt till att skriva ner lite om veckans upplevelser! Jag har dock inte gjort så mycket annat i veckan än att jobba och slappa på kvällen. Det känns också som om att det är svårt att hitta på något nu i helgen då vädret är dåligt. Det regnar och stormar hela dagarna och man kan lätt säga att vintern har ankommit till Cali!- vi har haft super tur med vädret i år och har haft upp mot 22 grader, egentligen borde det har regnat från november/december till februari/ mars!  det är inte precis kallt nu, men det regnar och stormar som in i bomben.
jag kan egentligen inte skriva så mycket om veckan då jag knappt har gjort något, men jag har faktiskt träffat Carina och Carina på dagarna för att ta en sista fika med Carina 1 innan hon kommer avbröta sitt år här som au pair och åker hem till Tyskland. Så på fredagen åkte hon hem och hon var faktiskt jätte lycklig över att få åka tillbaka till sin familj.
Igår åkte jag till gymmet och körde ett stenhårt träningspass och åkte sedan till downtown San Rafael för att äta lunch med tjejerna... på kvällen jobbade jag och lagade hemmalagade pizza till barnen och mig! sedan kollade vi på film hela kvällen, så det kändes knappt som att jobba. I dag åker min värdmamma på businesstrip till Las Vegas och kommer då först hem på onsdag- så dvs. att jag har bilen nästan hela veckan! jiiha!
Nu är Hawaiiresan äntligen bokat! så vi åker iväg d. 19/2 - 26/2!!! som jag längtar!!! vi åker till Oahu!
2012-01-17
 03:12:46

Ännu en helg är förbi!

I lördags hjälpte jag till med att diska och plocka fram mat bl.a vid en babyshower! så jag och Isabelle åkte dit lördag morgon! gud vilket fint hus, det var verkligen hur stort som helst och det hade utsikt över bergen! Här finns så många rika människor i USA!! och husen är krydd!
efter vi var klara med att jobba åkte vi till point Reyes för att träffa de andra tjejerna! där var dock så många turister att de var tvunga att stänga av vägen till the lighthouse, men det gick dock bussar från drake beach! men Isabelle och Elin var tvungna att jobba på kvällen så vi hann aldrig med det! vi stannade kvar på drake beach tog lite bilder, drack varm choklad och höll utkik efter valar.
På söndagen körde vi till det "hemliga" stället med gungan och vi fotade som galningar! sedan fikade vi vid hamnen i Tiburon! på kvällen åkte vi hem till Isabelle och åt middag, Elin hade även bakat kladdkaka!
Idag har jag vilat för det mesta och jag har fått sova länge! i dag är det även  Martin Luther king Jrs. day! så jag har typ varit ledig! det enda jobb som jag har gjort är att vara J's simtränare! men det kallar jag typ inte för att jobba! jag fick ju även möjlighet för att simma själv!
2012-01-13
 04:42:39

Välkommen Agnes!

Idag har Tinas bästa kompis Agnes kommit hit! - Välkommen!
Jag åkte med Tina till San Francisco airport för att hämta upp Agnes. Det var super kul att få se dem återförenas igen och många tårar blev det. Vi åkte även till vista point och tog lite fina bilder- sedan blev det jobb för mig enda tills sent på kvällen då mina värdföräldrar hade en dejt ikväll. Tycker faktiskt att de förtjänar det och det var kul att se dem så glada när de kom hem!
Igår kväll hämtade Elin upp mig efter jag hade slutat jobba, vi åkte iväg till Target och marshalls i Novato! Jag har länge sagt att jag absolut inte ska shoppa på länge... men tror ni inte då att jag hittar en massa träningsgejer! de var dock väldigt billiga men ändå! såå ja jag köpte allt som jag "behövde". Det blev ett par nya joggingskor, vikthandlar som man ska sätta runt handleden och sedan strumpor- det behöver man väl alltid, ellerhur?
Sedan när vi var klara med att shoppa, åkte vi hem till Elin och Isabelle kom dit lite senare! vi kollade på People's choice awards! alltid lika kul attv få träffa tjejerna!
Nu ska jag njuta av att vara ledig och förhoppningsvis hinna kolla på Bones!!
Tina & Agnes!
2012-01-11
 05:42:15

inget speciellt!

Jag har egentligen ingenting särskilt att skriva om!
jag har som sagt haft väldigt ont i min rygg i snart en vecka och det har typ bara blivit värre och värre! men jag valde då att försöka mig på att simma igår och körde direkt till gymmet efter jobbet! jag cyklade vilket inte alls skadade min rygg, sedan gick jag ut och simmade och avslutade såklart med bubbelbadet! fyy fasiken vilken smärta jag fick i ryggen på kvällen och jag hade svårt för att sova! men direkt när jag vaknade mådde jag tusen gånger bättre än vad jag har gjort på länge! smärtan förvärras dock alltid på kvällen, så nu är jag tillbaka på ruta ett igen!
Jag har förutom ryggen då haft en super bra dag med mina fina värdbarn. jag var även ute och åt med familjen och det kändes bra att få visa att jag vill vara en del av deras familj. Vad ska jag annars skriva om.. USA har ju blivit mitt andra hem och jag har en vardag här, det är ganska sjukt att tänka på, men jag gillar ändå tanken på något sätt! jag känner mig hemma och det trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle få mig själv till att säga, men det gör jag verkligen! mitt liv är ganska komplicerat på något sätt men ändå inte! för jag har ju verkligen valt att leva ett liv ( iaf i ett år) utan min kära familj och flera km bort! men jag är stolt över att stå på mina egna ben och bo i ett mångkulturellt samhälle och samtidigt känna mig trygg och hemma.
Jag kommer verkligen sakna livet på andra sidan av jorden när jag lämnar mitt andra hem, det kommer bli många tårar men ändå en sorts lycka att få återvända till min älskade familj! det låter verkligen som om jag har hemlängtan, men det HAR JAG INTE för tiden! jag har nog aldrig känt mig så lycklig som jag gör just nu! jag har ett liv fullt av äventyr och det kommer iaf fortsätta in till slutet av mitt år här i USA.
När jag har klarat detta året kommer jag känna mig dunder stolt! Början var hemsk och jag trodde aldrig att jag skulle kunna klara att bo hos en annan familj och bo i ett land som jag aldrig har upplevt förr! Det har ju också varit många fördomar mot USA och det har väl skrämt upp mig på något vis, men alla j*vla fördomar stämmer verkligen inte ! asså USA i och för sig hur underbart som helst, men det är väl klart att det händer grejer och att det är stora skillnader mellan rika och fattiga, men USA är så himla underbar och människorna här är hur trevliga som helst ( de kan dock vara lite falska) ;) som de också är kända för!
nej men jag vill väl bara skiva ner hur lycklig jag är för tiden och jag börjar verkligen känna mig hemma! hur konstigt är inte det? San Franciso är min stad och detta kommer alltid vara mitt hem!
Nu väntar jag på att Carina ska komma hit! puss
2012-01-09
 20:08:51

5 månader!

Igår var dagen då jag har spenderat 5 månader i USA! dvs. om en månad har jag redan varit här halva tiden! såå sjukt vad tiden går fort!
I går hade vi även vårt au pair möte, vi bowlade och hade det super mysigt! jag skippade dock bowlingen då jag har skadat min rygg på något sätt! ska nog gå och kolla upp det någon dag i veckan.
Efter bowlingen åkte jag, Sandra och Tina till Corte madera! jag köpte en jätte fin dagbok och tjejerna shoppade såklart lite kläder ;). På kvällen åkte vi alla hem till mig samt Elin och Isabelle, vi lagade tacos och kollade på sharks night!
2012-01-07
 03:26:14

HEEELG!

Nu är det äntligen fredag och jag börjar närma mig 5 månader här i USA! GALET!!!!
ikväll ska jag på tjejmiddag för att ta avsked till söta Katrin som har fullföljt sitt år här på västkusten, men som har bestämt sig för att förlänga ett halvår i New York! all lycka till dig finis!
Var tvungen att lägga upp denna bilden från nyår! snodde bilden från Tinas blogg ;) sorry!
Trevlig helg!! imorgon åker jag in till SF för att träffa fina Isabel & Hanna!!
2012-01-05
 04:07:22

Födelsedag och Stina!

Nu är det ju ändå 4 dagar sedan jag fyllde år och jag har ännu inte berättat hur min värdfamilj firade mig!
Vi hade som sagt en galen nyårs natt i limon och jag sov såklart ut och vaknade runt 10 på morgonen! men jag var faktiskt ensam till kl 5 på dagen! runt 4-5 hörde jag några röster utanför mitt fönster och utanför stod mina fina vänner; Isabelle och Tina och sjöng för mig! gullesnuttar! det gjorde mig jätte glad! sedan ringde mina värdföräldrar och frågade om vi var redo för middag.. så vi åkte till ett mexikansk ställe och firade min födelsedag! min värdpappa höll tal- jätte gulligt! så rörd jag blev!! jag fick rosor och 100 dollar av min värdfamilj och ett jätte fint halsband av Tina och Isabelle! sedan efter vi var klara med att äta släcktes ljusen ner och in kom servitrisen med en tårta och alla började sjunga! det var en prinsesstårta med : Happy Birthday Sarah! åååh så gulliga! det var faktiskt en jätte mysig kväll men kanske inte den bästa födelsedagen-. saknade min fina familj! det kändes också konstigt att fira sin 20-årsdag utan sin familj.
Dagen efter kom hela svenska gänget: Tina, Isabelle och Elin! som jag har saknat att hänga med alla dessa tjejerna! de gör mig alltid lika lycklig! vi pratade och kollade på solsidan!
I går kom även min värdfamiljs förra au pair hit! STINA! barnen blev super glada även om deras mormor och morfar samt morbror lämnade landet!
Jag och stina tog barnen på bio och såg Alvin and the chipmunks! haha som de älskade filmen, de fick även läsk och popcorn! hahah det är inte ofta det! :D
idag när jag var ledig på dagen åkte jag och Stina till ett "hemligt" ställe och jag var verkligen helt tagen av hur vackert det var! det ligger i tiburon uppe på en kulle! stället har en gunga och utsikt över marin area ( golden gate, san fran, richmond bridge) och mycket mer! helt fantastiskt!!
Hon var även och fixade sin tatuering idag haha sjukt kul!
Det har faktiskt varit super mysigt att ha henne här! vi ses i Sverige igen! ;)
d. 2 januari åkte jag med min värdfamilj till point reyes
utsiktsplatsen!
'
The golden gate!
2012-01-02
 01:23:56

Sea world

2012-01-01
 23:31:14

Julafton, San Diego, Nyår och födelsedag!

jag har ju som sagt skrivit om hur jobbigt det kan vara att fira jul utan sin familj, men jag har faktiskt haft en underbar jul tillsammans med mina fina värdfamilj!
D. 25 firar man jul i USA och barnen får då öppna sina ( måååååååånga) julklappar på morgonen! vi hade en super mysig dag och jag hjälpte min värdpappa med att laga middag och hade en super mysig dag tillsammans med barnen och barnens mormor-o morfar! det blev lite "ändrade" planer, för egentligen så öppnar man julklapparna på morgonen, men de vuxna öppnade sina på kvällen, då min värdmamma skulle köra för att hämta upp sin syster och hennes familj på flygplatsen. Vi åt en super god middag på kvällen och sedan begav jag mig ned på mitt rum för att sova... jag skulle upp kl 3 på natten dagen efter!
Jag fick en jätte fin julklapp! jag fick pengar, nya converse och en ipod shuffle!
så d. 26  3:30 am kom Isabelle och hämtade upp mig och körde mig till San Frans flygplats.! det bar av mot den underbara staden SAN DIEGO!!
SAN DIEGO:
  • måndag: La Jolla
  • tisdag: Coronado och down town
  • onsdag: L.A hollywood sign, Malibu
  • torsdag: Sea world
  • Fredag: point loma, pacific beach
jag åkte dit för att träffa min kompis Ann som jag hade träffat för första på köpenhamns flygplats dagen då vi skulle åka till New York!
Ann och hennes kompis hämtade upp mig i San Diego och sedan körde vi hem till Ann! vi hyrde en bil för veckan och smidade planer för veckans upplevelser!
Det har varit en helt underbar vecka tillsammans med Ann och jag har verkligen fått uppleva mycket! Jag har varit 5 min från Mexico, stått på point loma och sett över San Diegos skylines och ned till downtown! jag har fått se delfiner, späkhuggare och varit med om en natur och ett klimat så varmt att man knappt har kunnat ha haft på sig en kofta mitt i december!
i fredags åkte jag hem men det var förseningar pga trafikkontroll! så där satt jag ensam i 4 timmar! men jag kom som tur det hem utan problem!
Lördagen d. 31 skyndade jag mig upp för att åka till Sidsel och för att ta avsked! hon åkte nämligen hem igår pga ryggsmärtor! hon hade skrivit ett jätte långt brev till mig och samlat ihop en massa saker till min födelsedag! fyy fasiken vad glad jag blev! jag kommer verkligen sakna henne! usch!
i går var jo också dagen då man firar nyår! och att fira nyår i cali är sjukt awesome!
...  jag åkte till Bj's och hämtade upp maten som vi hade beställt och åkte sedan för att hämta upp Sandra! på kvällen åkte vi hem till Isabelle och firade nyår! hon hade fixat en jätte god förrätt och efterrätt! runt 9 kom vår limousine och hämtade upp oss! vi var ungefär 10 st. och det blev party! så vi åkte upp till berget och kollade på the golden gate bridge sedan åkte vi runt i staden och festade inne i limon! när klockan nästan slog 12 åkte vi till the bay bridge inne i san fran och kollade på alla raketer tillsammans med alla andra människor! raketer är olagligt här i cali och det är därför de anordnade ett show med raketer och de sände det även direkt på tv!
Det var en fantastisk kväll och jag fick verkligen firat min födelsedag på ett galet sätt! Nyår i california är något av det bästa jag någonsin har gjort! fyy faaaan vad kul det var!!
JAPP idag är dagen då jag fyller 20! det känns jätte konstigt att fira min dag här i USA.
Jag gick upp i huset runt 12 idag och såg då att bara min värdpappa var hemma, han var även så snäll och sade att de hade tänkt fira mig ikväll och att jag gärna får bjuda med mina kompisar! så runt 5-6 ska vi ut och äta på en mexikansk restaurang! nu sitter jag och slappar och kollar på ELF!
GOTT NYTT ÅR!
NYÅR 2012
'